Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koopwoningen bijna 9% duurder dan jaar eerder

In mei 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 8,6 procent hoger dan in mei 2023. Ten opzichte van april 2024 stegen de prijzen in mei met 1,1 procent. De prijsontwikkelingen in dit bericht zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.


De monumentale villa 'Villa Strijthagen' uit Heerlen te koop aangeboden op Funda.

Prijzen koopwoningen stijgen met 1,1 procent ten opzichte van april
Ten opzichte van april is de prijsindex bestaande koopwoningen in mei met 1,1 procent gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juli 2022 een piek. Daarna sloeg de trend om en daalde de prijsindex enige tijd. Sinds juni 2023 stijgen de prijzen van koopwoningen echter weer. In mei 2024 lagen de prijzen gemiddeld 1,8 procent hoger dan bij de vorige piek in juli 2022.Meer transacties bestaande koopwoningen in mei
Het Kadaster maakte bekend dat het in mei 17 591 woningtransacties registreerde. Dat is 16,5 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste vijf maanden zijn 77 721 woningen verkocht, bijna 14 procent meer dan een jaar eerder.

In mei was de gemiddelde transactieprijs voor een bestaande koopwoning 445 430 euro. NB Voor het bepalen van prijsontwikkelingen van bestaande koopwoningen wordt niet de transactieprijs, maar de prijsindex gebruikt. Bij de berekening van de prijsindex wordt rekening gehouden met kwaliteitsverschillen tussen koopwoningen. In de gemiddelde transactieprijs zit geen kwaliteitscorrectie.

Publicatiedatum: