Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijde primeur: Ikea-restaurant in Son verspilt helft minder voedsel

De Ikea-vestiging in Son heeft als een van de eerste locaties van de meubelgigant met succes voedselverspilling weten te verminderen. In 2017 werd er wekelijks 438 kilo voedsel verspild, maar dit is nu teruggebracht tot minder dan de helft. Dit resultaat is beter dan het wereldwijde gemiddelde van Ikea. Dat meldt Omroep Brabant.


Ikea in Son.

De aanpak begon met de introductie van een speciale weegschaal, ontwikkeld door het bedrijf Winnow, die voedselafval meet en categoriseert. Deze weegschaal herkent en registreert meer dan duizend soorten voedsel en genereert rapporten voor medewerkers om aanpassingen te maken. Deze technologie heeft bijgedragen aan een aanzienlijke vermindering van voedselverspilling in de vestiging.

Voedsel speelt een belangrijke rol bij Ikea, aangezien 25% van de aankopen in de winkel voedselgerelateerd is en 84% van de bezoekers iets eet in het restaurant. De besparingen door minder voedselverspilling worden herinvesteerd, bijvoorbeeld door vegetarische opties goedkoper te maken dan vleesopties.

Bron: Omroep Brabant

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer