Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Financieringsmarkt mkb belangrijk thema voor nieuwe minister Dirk Beljaarts'

Dirk Beljaarts is de beoogde nieuwe minister van Economische Zaken. De voormalig directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is door de PVV naar voren geschoven. Voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) is dit een positieve ontwikkeling. Als oud-horecaondernemer begrijpt Beljaarts de uitdagingen waar kleine bedrijven mee kampen.

Een belangrijk aandachtspunt voor de nieuwe minister in de komende periode is de financieringsmarkt van het mkb. Kwesties als coronaschulden en de energietransitie onderstrepen dat. Dat schrijft Ronald Kleverlaan van Stichting MKB Financiering.


Ronald Kleverlaan van Stichting MKB Financiering.

Financieren gebeurt steeds vaker bij een andere geldverstrekker dan een bank. Uit onderzoek van MKB Financiering blijkt dat in 2023 tot 5,1 miljard euro aan financieringen is verstrekt, tegenover 4 miljard euro in 2022. Een concreet voorbeeld uit het onderzoek is de groei van asset based financieringen. Dit type financiering, gekoppeld aan specifieke producten zoals elektrische bestelbusjes of duurzame ovens, groeit snel.

Veel ondernemers worstelen nog steeds met de nasleep van de coronacrisis en hebben moeite schulden af te lossen. Daarnaast is de overstap naar duurzame bedrijfsvoering een grote uitdaging. Veel ondernemers moeten stappen zetten, of het nu gaat om het verduurzamen van hun pand of de aanschaf van elektrische voertuigen.

Deze thema's laten het belang zien van zowel banken als non-bancaire financiers om kleine bedrijven te blijven ondersteunen. Dirk Beljaarts weet wat er nodig is en kan de publieke en private belangen goed koppelen. De focus op financiering en ondersteuning vanuit de overheid is essentieel om kleine bedrijven te helpen groeien.

Meer informatie:
Stichting MKB Financiering
06 28254452
[email protected]
www.stichtingmkbfinanciering.nl

Publicatiedatum: