Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moederbedrijf van Ikea neemt belang in Waabi

Ingka Investments, de investeringstak van Ingka Group, kondigde aan dat het deelneemt aan de Series B financieringsronde van USD 200 miljoen voor Waabi, een pionier in het gebruik van generatieve AI voor zelfrijdende technologie. De middelen zullen Waabi ondersteunen bij de inzet van volledig zelfrijdende autonome vrachtwagens in 2025.

"Deze investering weerspiegelt onze toewijding om industrieën te transformeren door middel van slimme, efficiënte oplossingen die niet alleen economische waarde creëren, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu", aldus Peter van der Poel, Managing Director van Ingka Investments.Waabi heeft een unieke benadering van zelfrijdende technologie door een krachtig AI-systeem te ontwikkelen dat in staat is om te redeneren en beslissingen te nemen in verschillende rijomstandigheden en op diverse routes. Deze doorbraak, gecombineerd met Waabi World, een geavanceerde simulator waarin het zelfrijdende systeem wordt getraind en getest, maakt een veiliger en efficiënter autonoom vrachtvervoersysteem mogelijk dat zeer kapitaalefficiënt en schaalbaar is.

Peter merkte op: "Onze missie bij Ingka Group is om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. De technologie van Waabi sluit perfect aan bij onze inzet voor duurzaamheid en innovatie. Deze investering weerspiegelt onze toewijding om industrieën te transformeren door middel van slimme, efficiënte oplossingen die niet alleen economische waarde creëren, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en het milieu."

"Ingka Group heeft sterke banden met de retail- en logistieke sector, en zij delen onze missie om een duurzame toekomst op te bouwen door het potentieel van autonome vrachtwagens te benutten om de toeleveringsketen te verbetere", zegt Raquel Urtasun, CEO en oprichter van Waabi. "We zijn Ingka Group dankbaar voor hun steun en met deze financieringsronde zijn we ervan overtuigd dat we alles hebben wat we nodig hebben - zowel strategisch als financieel - om in 2025 volledig zelfrijdende vrachtwagens te lanceren."

Meer informatie:
Ingka Group
www.ingka.com

Waabi
www.waabi.ai

Publicatiedatum: