Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Heritage collectie Royal Goedewaagen is eerbetoon aan 400 jaar Delfts Blauw aardewerk

Een eerbetoon aan vakmanschap en tijdloos ontwerp, dat is de Heritage Collectie van één van de oudste aardewerkfabrieken van Europa. Met de introductie vorig jaar van deze eigen collectie presenteerde Royal Goedewaagen een compleet servies, dat volledig is gemaakt met behulp van authentieke mallen. Het servies is nu uitgebreid met de kleur blauw en vele items in het autentieke Delfts blauwe design

Van het ontwerp tot het eindproduct, elke stap om dit servies te maken, is uitgevoerd in de eigen fabriek in Drenthe. Daarbij is de collectie zo ontworpen dat het goed combineert met andere serviezen. Zo is het niet alleen 100% Nederlands maar ook 100% tijdloos.400 jaar ervaring
Bij Royal Goedewaagen maken ze al meer dan 400 jaar Delfts Blauw aardewerk. De ervaren vakmensen beheersen de eeuwenoude techniek waarmee de oorspronkelijke Delfts Blauw-decoraties uit de 17e en 18e eeuw ook nu vandaag nog feilloos gereproduceerd worden. Naast de traditionele en ambachtelijke wijze van beschilderen is Royal Goedewaagen in de loop der jaren ook andere decoratietechnieken gaan gebruiken.

Heritage collectie
De Heritage collectie is een servies om het erfgoed van de al meer dan vier eeuwen oude fabriek te eren, maar ook om een ​​nieuwe generatie liefhebbers van keramiek aan te spreken. De lijn bestaat onder andere uit borden, kommen en schalen in diverse maten en dieptes. En daarnaast zijn er ook bekers, kop en schotel, eierdoppen, een theepot, melkkan en diverse soorten kandelaren.

Elk stuk uit de collectie is zorgvuldig met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden en is gemaakt van de beste materialen. Ook zijn de items voorzien van een makersmark. Sommige stuks dragen een malnummer, afkomstig van de moedermallen die al decennialang gebruikt worden door Royal Goedewaagen. Prachtig ook te combineren met bestaande serviezen.Een van Europa's oudste aardewerkfabrieken
Royal Goedewaagen (sinds 1610) is een van de oudste aardewerkfabrieken van Europa. Door de eeuwen heen heeft het een reputatie opgebouwd als een van de beste producenten van keramiek ter wereld. Het bedrijf heeft zijn wortels in Gouda, maar verhuisde meer dan een halve eeuw geleden naar het Drentse Nieuw Buinen. Daar worden de producten nu nog net zo ambachtelijk gemaakt als 400 jaar geleden: van het bekende Delfts Blauw, Gouds Plateel en de Hollland-Vaas, tot miniaturen en modern aardewerk.

Tegenwoordig wordt het traditioneel ambacht gecombineerd met moderne productietechnologie. Door deze combinatie zijn de mogelijkheden eindeloos. Het bedrijf is toegewijd aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en werkt volledig lokaal. Zo is alles wat gemaakt wordt bedoeld om lang mee te gaan. Daarom maakt Royal Goedewaagen keramiek volgens de hoogste kwaliteits- en functionaliteitsnormen. Daarnaast vindt elke stap van het productieproces lokaal plaats in de eigen fabriek en wordt er geen gebruik gemaakt van halffabricaten uit andere landen. Grondstoffen komen van zo dichtbij mogelijk. En kleiresten en overgebleven glazuren worden hergebruikt.

Kortom, Royal Goedewaagen is een bedrijf met een rijke historie en een sterke toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het creëren van unieke en authentieke keramische producten die de tand des tijds doorstaan.

Meer informatie:
Royal Goedewaagen
Glaslaan 29A
9521 GG Nieuw-Buinen
+31(0)599 - 616090
[email protected]
www.royalgoedewaagen.com

Publicatiedatum: