Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage spoga+gafa 2024

Duitsland staat niet alleen in het teken van het Europees kampioenschap, ook werd er in de afgelopen drie dagen de grootste beurs voor de outdoorbranche gehouden. Welgeteld 1799 bedrijven uit de hele wereld namen deel aan spoga+gafa in Koelnmesse (Keulen). 95 ondernemingen hiervan kwamen uit Nederland en 19 exposanten vertegenwoordigden België.

In totaal bezochten 28.000 mensen uit 113 verschillende landen spoga+gafa. Vorig jaar mocht de vakbeurs zo'n 30.000 bezoekers verwelkomen uit 122 verschillende landen. Landen met het hoogste aantal bezoekers waren onder andere Duitsland, dat de grootste groei noteerde, evenals Nederland, Italië, België, de VS en opnieuw Australië.


Bekijk hier de gehele fotoreportage die Wonen360 maakte tijdens spoga+gafa 2024.

Oranje
Voor de Nederlanders kwam de eerste dag van het event onhandig uit. Op dezelfde dag speelde het Nederlands Elftal namelijk zijn eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap. En dat was terug te zien in de hallen. Een groot gedeelte van de exposanten gaf aan dat er relatief weinig Nederlanders door de gangen liepen op zondag. Aan de andere kant zorgde het voor een onvergetelijke ervaring. In verschillende hallen werden schermen en beamers aangezet, zodat de wedstrijd gevolgd kon worden. De ene had een betere internetverbinding dan de andere, waardoor om de beurt gejuich klonk door de beurshallen. Op deze manier hebben exposanten en deelnemers, onder het genot van een hapje en drankje, de Oranje Leeuwen zien winnen met 2-1 van Polen.Trends: van terra tot gerecycled rijstvlies
Voor de trendspotters was er genoeg te zien op de beursvloer. Het is duidelijk dat de scheidslijn tussen indoor- en outdoor al tijden aan het vervagen is. Inmiddels zijn we op een punt gekomen waar het verschil soms niet eens meer te zien is. Denk bijvoorbeeld aan modellen van het nieuwe label innsout, Arocca of SUNS.

Qua kleuren voerde terra(cotta) de boventoon, zoals onder andere bij Applebee en Lesli Living te zien was. Maar ook vrolijke, zomerse kleuren waren veel te zien. Rogon en Goods by Goedegebuure waren hier een goed voorbeeld van. Fel geel of lichtblauw zijn geen uitzondering binnen deze collecties. Ook gedurfde printjes en motiefjes op kussens mogen weer, zoals te zien was op de stand van WOW Outdoor.

De trend rondom organische vormen blijft ook doorzetten. Luca Lifestyle, dat normaal gesproken enkel symmetrische ontwerpen toont, gaat hier in mee. Hetzelfde geldt voor Bouclé; niet nieuw, maar nog steeds erg populair. 4 Seasons Outdoor speelde met de nieuwe collectie, bestaande uit 36 modellen, hierop in.

Uiteraard kan duurzaamheid niet missen uit dit rijtje. Vrijwel iedereen is hiermee bezig. Enkele voorbeelden: bloempotten van gerecycled rijstvlies (Capi Europe), manden van gerecycled plasticafval uit zee (Van der Leeden) en bamboe potten uit de Because We Care-collectie van Edelman BV.Responsible Gardens
Het thema van 2024 was Responsible Gardens. Onder dit centrale thema richtte 's werelds grootste tuin- en barbecuebeurs zich op de verantwoordelijkheid die het draagt voor de huidige en toekomstige uitdagingen en hun oplossingen met betrekking tot de rol die de tuin speelt in de samenleving. Samen met de groene sector heeft spoga+gafa 2024 de verschillende niveaus van verantwoord gedrag onderzocht in en rond groene ruimtes, vanuit het perspectief van fabrikanten, leveranciers en consumenten.

Bekijk hier de complete fotoreportage die Wonen360 maakte tijdens spoga+gafa 2024.

Meer informatie:
spoga+gafa
www.spogagafa.com