Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vooral buitenmeubilair wordt meer verkocht

Duitse consumentenvertrouwen beïnvloed door Europees kampioenschap voetbal

Het Europees kampioenschap voetbal, dat tot 15 juli in Duitsland plaatsvindt, heeft de stemming onder consumenten en hun bestedingen gestimuleerd, zo blijkt uit een recente enquête die Appinio heeft uitgevoerd namens de Duitse vereniging van retailers (HDE). Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.000 personen in de leeftijd van 16 tot 65 jaar. Tuinmeubelretailers zullen blij zijn om te weten dat de stijging van de uitgaven naar verwachting invloed zal hebben op deze sector van de meubelmarkt.

Foto: Dreamstime.com

Veel consumenten plannen speciale aankopen tijdens het toernooi, waarbij fanartikelen zoals sjaals, vlaggen en teamdecoraties bijzonder populair zijn. Ongeveer 31% van de respondenten gaf aan deze artikelen te willen kopen.

Sportartikelen zoals ballen, schoenen en shirts staan ook op het boodschappenlijstje van ongeveer een kwart van de ondervraagden. Daarnaast is bijna 20% van de respondenten van plan om artikelen als barbecues of tuinmeubilair aan te schaffen voor persoonlijk gebruik tijdens het EK.

In het verleden hebben grote sportevenementen de afzet in de retail in verschillende sectoren en productcategorieën altijd gestimuleerd.

Het HDE schat dat de Duitse retail € 3,8 miljard meer kan afzetten tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal, wat de economische impact en de verwachte verhoogde consumentenactiviteit tijdens deze periode onderstreept.

Bron: www.moebelmarkt.de

Publicatiedatum: