Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brabantia heeft nog heel wat werk aan de winkel

Een broodtrommel, strijkplank of droogrek van volledig gerecyclede materialen maken, is nog nog niet zo eenvoudig. Dat blijkt uit het 'groene jaarverslag' van Brabantia. Er is nog heel wat werk aan de winkel. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Brabantia, het interieurmerk uit Valkenswaard, heeft in haar recent gepresenteerde duurzaamheidsjaarverslag laten zien dat er nog uitdagingen zijn op het gebied van het gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen. In 2023 bestond 38 procent van hun producten uit deze materialen, terwijl het bedrijf streeft naar 100 procent in 2035. Dit wordt bemoeilijkt door beperkte beschikbaarheid en wisselende kwaliteit van gerecyclede materialen.

Een positieve ontwikkeling is de introductie van een pedaalemmer die voor 91 procent uit gerecycled huishoudplastic bestaat. Ondanks deze vooruitgang blijft de weg naar volledig duurzame productie lang.

Brabantia kampt ook met een daling in het gebruik van hernieuwbare energie, vooral door de beperkingen in China waar geen groene energie kan worden ingekocht. Toch verwacht het bedrijf in 2024 weer een toename in duurzame energiebronnen.

Op het gebied van afvalscheiding heeft Brabantia in 2023 een verbetering behaald, met 94 procent van het afval dat nu wordt gerecycled. Dit is een stijging van 2 procent ten opzichte van 2022, dankzij betere afvalscheiding in fabrieken en warenhuizen.

Voor de andere duurzaamheidsdoelen ligt Brabantia op schema. In 2023 was 98 procent van de gebruikte materialen veilig voor mens en milieu, en 94 procent van de producten recyclebaar. Het bedrijf streeft ernaar om in 2035 op 100 procent uit te komen voor al haar duurzaamheidsdoelen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Publicatiedatum: