Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame verlichting voor in de tuin

Met buitenverlichting zorg je niet alleen voor betere zichtbaarheid in je tuin, maar creëer je ook een gezellige plek en een fijne sfeer. Speciaal voor mensen die van plan zijn om hun tuin te renoveren en nieuwe tuinverlichting aan te schaffen, deelt Paulmann tips in de onderstaande blog.Insectvriendelijke verlichting
"We zijn de afgelopen jaren allemaal bewuster geworden van het belang van de natuur en biodiversiteit. Ook in je tuin – hoe klein of stads die ook mag zijn – is het belangrijk om goed te zorgen voor de lokale flora en fauna, inclusief insecten. Insectvriendelijke verlichting kan daarbij helpen. Het licht van insectvriendelijke verlichting is vaak warm wit, en de lampen worden niet heet, wat ervoor zorgt dat insecten minder worden aangetrokken. Zo voorkom je ook dat de insecten worden gedood door een hete lamp wanneer ze ermee in contact komen. Paulmann heeft een reeks van insectvriendelijke buitenverlichting, van spots en wandverlichting tot bewegingssensors en LED-lampen. Deze verlichting is ook ideaal voor huurders die geen grote aanpassingen mogen doen, maar wel bewust om willen gaan met hun tuin. Zorg wel dat je je buitenverlichting 's nachts weer uitdoet, zodat nachtdieren en insecten ongestoord van je tuin kunnen genieten tot in de kleine uurtjes."

Voor alle omstandigheden
"Zeewaterbestendige verlichting is essentieel voor kust- en zeegebieden. Wist je dat zelfs kilometers landinwaarts zoute lucht nog metaal kan aantasten en corroderen? Dit betekent dat je hier in grote delen van Nederland nog last van kan hebben, zelfs als je niet direct aan de kust woont. Het zout en de mineralen in zeewater en -lucht kunnen zorgen voor snelle corrosie en verslechtering van standaard verlichting. Daardoor moet je ze vaker vervangen, wat zorgt voor hogere kosten. En als de beschadigde verlichting niet wordt opgemerkt kan dit zelfs een veiligheidsrisico zijn. De zeewaterbestendige verlichting van Paulmann is specifiek ontworpen om stand te houden tegen de corrosie van zoutwater, waardoor ze extra lang werken en betrouwbaar zijn in deze omstandigheden. Met een lamp als de Nostro blijf je helemaal in het zee-thema, of plaats een paar Vintario lampen langs je oprit of in de tuin om er een samenhangend geheel van te maken."

Groene producten voor groene plekken
"Zonne-verlichting en LED-technologie zijn zeer geschikt als je van plan bent je buitenruimte extra 'groen' te maken. LED-verlichting gaat jaren mee, en de buitenverlichting van Paulmann is wind- en weerbestendig, wat betekent dat je niet om de haverklap nieuwe lampen hoeft te kopen. Bovendien wordt LED-verlichting niet heet, dus kunnen je planten er dicht op groeien zonder dat ze verbranden. Daarnaast draagt de verlichting bij aan een lager energieverbruik, dankzij de lichtsensors of tijdswitches die automatisch aan- en uitgaan. Met de Plug & Shine serie zet je jouw tuin in de spotlights en trek je de aandacht naar jouw favoriete planten. Deze verlichting is weerbestendig en beschikbaar in een breed scala aan opties. Bovendien zijn kinderen en dieren ook veilig rondom de Plug & Shine lampen dankzij het 24 DC volt systeem.

Daarbij zijn ook lampen op zonne-energie de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zonne-verlichting is het meest effectief wanneer de panelen in direct zonlicht staan, dus dit soort verlichting is ideaal om langs paden of naast ingangen te plaatsen. Zo zorg je voor zachte verlichting die automatisch aangaat als het donker wordt. Met een zonne-lichtketting als de Soala of Aurinka voeg je een vleugje magie en gezelligheid toe aan je tuin", besluit Paulmann.

Meer informatie:
Paulmann
nl.paulmann.com

Publicatiedatum: