Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlanders lenen flink meer voor nieuwe badkamer of keuken

Recente gegevens van vergelijkingssite Independer tonen aan dat Nederlanders steeds vaker geld lenen voor grote uitgaven. Het gemiddelde leenbedrag is gestegen naar €16.334, een significante toename ten opzichte van €14.471 twee jaar geleden. In Flevoland, Groningen en Noord-Holland lenen inwoners gemiddeld het meest voor grote aankopen. Daarentegen zijn Zeeuwen het zuinigst met leningen, waarbij ze de minste aankopen financieren met geleend geld.


Foto: Dreamstime.

Hoewel het gemiddelde leenbedrag voor verbouwingen de afgelopen twee jaar is gestegen naar €20.046, heeft Independer een opvallende daling van meer dan 30% gezien in het aantal leningen voor nieuwe badkamers, keukens of toiletten. Volgens Lankreijer-Kos van Independer kan deze verschuiving worden verklaard door een verminderde frequentie van verbouwingen, waarbij consumenten ervoor kiezen om wanneer wel verbouwd wordt, grotere projecten aan te pakken.

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: