Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HMM en IKEA gaan partnerschap aan

HMM en IKEA Supply Chain Operations zijn een partnerschap aangegaan om gebruik te maken van HMM's 'Green Sailing Service', een duurzame oplossing voor zeetransport die gericht is op het verminderen van de milieu-impact en het bevorderen van de decarbonisatie van de maritieme scheepvaart.

Foto: Dreamstime.com

Centraal in deze samenwerking staat een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide-equivalenten (CO2e) door traditionele fossiele brandstoffen te vervangen door milieuvriendelijke, op afval gebaseerde biobrandstoffen voor het vervoeren van IKEA-goederen over zee.

Deze overeenkomst zal naar verwachting ongeveer 11.500 ton CO2e-uitstoot verminderen van 1 maart 2024 tot 28 februari 2025, door dergelijke biobrandstoffen te gebruiken voor alle IKEA-oceaancargozendingen met HMM.

IKEA streeft ernaar de relatieve broeikasgasemissies van hun producttransport tegen 2030 met 70% te verminderen en uiteindelijk tegen 2040 over te gaan op een vrachteigenaar met nul emissies.

Bron: www.container-news.com

Publicatiedatum: