Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steven Baeke van Vincent Sheppard: "Consument koopt anders, laat zich meer begeleiden"

Vincent Sheppard, dat al 32 jaar binnen- en buitenmeubels ontwerpt en produceert, ziet de verkoop in de Lage Landen iets teruglopen. "Doordat we in meer dan 80 landen actief zijn, lijdt daar de totaalomzet niet onder. Als het ene land wat minder draait, dan wordt dat vaak opgevangen door een ander land", vertelt commercieel directeur Steven Baeke tijdens Antwerp Design Week (ADW).


Steven Baeke op een outdoormeubel van Vincent Sheppard in de tijdelijke showroom bij XLBoom tijdens Antwerp Design Week.

Vincent Sheppard toonde op ADW een selectie in- en outdoormeubelen, maar geen nieuwigheden. "Die hadden we al in Parijs en Milaan laten zien", zegt Steven Baeke. "Naast een in- en outdoor opstelling hebben we ook nog wat verlichting meegebracht, zodat bezoekers een beetje een beeld hebben van wat we zoal te bieden hebben. Als Vincent Sheppard hebben we ons eigen stijl, ons eigen DNA; designmeubelen voorzien van een buitengewoon zitcomfort", geeft hij aan.Gevraagd naar de eerste vijf maanden van 2024 vertelt Steven dat de retail het in de outdoorbranche niet echt makkelijk heeft, mede door het natte weer. "Zelf zien we wel het aantal hospitality projecten toenemen. We doen steeds meer in hotels.
Een andere tendens is dat de consument anders inkoopt. Ze laat zich steeds meer begeleiden door professionals. Daar spelen we als Vincent Sheppard op in."Over de opzet van Antwerp Design Week is Steven diktevreden. "We staan nu voor de tweede keer in een showroom van XLBoom, omdat we zelf met ons bedrijf tegen de Franse grens zitten. Ik zie onze deelname als versterking van de verschillende merken. Ieder label heeft zijn eigenheid. Als Belgische firma's hebben we bezoekers veel te bieden. Ze hoeven qua design niet meer naar Italiƫ."

Meer informatie:
Vincent Sheppard
www.vincentsheppard.com