Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alpha Kodi kan door faillissement de dingen niet langer meer mooier dan mooi maken

'Alpha Kodi maakt de dingen mooier dan mooi. Omdat het niet anders kan. Omdat we het niet anders willen.' Het is een gevleugelde uitspraak van het Amsterdamse bedrijf, dat echter vanaf vandaag het werk stil moet leggen. De rechtbank Amsterdam heeft de firma Alpha Kodi B.V. namelijk in staat van faillissement verklaard. Anouk Nolte van Florent is tot curator benoemd.Alpha Kodi maakt naar eigen zeggen "al meer dan 15 jaar furore in het waarmaken wat anderen durven te beloven. Design agency's, architecten, interieurontwerpers en industrial designers zoeken altijd het juiste vakmanschap zoekt om een weergaloos idee tastbaar te maken. Onze intrinsieke basis is de drive om een vraag en ontwerp optimaal vorm te geven. In materiaalkeuze, in techniekgebruik, in een out of the box-benadering. In alles wat we doen zoeken we de uitdaging om een design nog verder te brengen", meldt het bedrijf op haar website.

Vanuit verschillende ateliers werken specialisten aan projecten. "Of dat nu met hout is, met staal of dat het een vernuftig lichtplan is dat ook eyecatching moet zijn. Mooie materialen zijn in onze ateliers in goede handen."

De roots van het bedrijf liggen in Servië. Directeur, founding father en gepassioneerd biker Sergej bouwde op de Balkan zijn eigen shoppers en transporteerde zijn skills en netwerk naar de liefde in Nederland. Alpha Kodi groeide naar eigen zeggen uit tot een woest gepolijst atelier waar Sergej samen met Harm Magis de directie voert en vanuit Amsterdam Noord de hands-on mentaliteit en vaak ongrijpbare creativiteit bewaakt.

Helaas moet het bedrijf de activiteiten staken. Niet bekend is of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Curator Anouk Nolte gaat de schuldenlast in kaart brengen.

Meer informatie:
Alpha Kodi
Chrysantenstraat 14
1031 HT Amsterdam
+31 (0) 6 51 99 26 88
[email protected]
www.alphakodi.nl