Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Werner en Leontine zoeken investeerder voor nieuwe impuls

The Copperbarn groeit à la Steve Jobs vanuit garagebox uit tot volwaardig meubelbedrijf

Het is alweer zo'n vijf jaar geleden dat Werner Peerboom en Leontine van Zon afscheid namen van hun banen en het onbekende tegemoet gingen. Samen besloten ze de ondernemerswereld in te stappen. Na een tijdje wikken en wegen waren ze eruit: met The Copperbarn wilden ze het verschil gaan maken in de interieurbranche. Inmiddels heeft de meubelwebshop haar plekje in de markt opgeëist en is ze klaar voor de volgende stap. Het ondernemersduo is op zoek naar een nieuwe investeerder.

Hadden Werner en Leontine ervaring als ondernemers? Zeker niet. Wel ervaring in de interieursector? Absoluut niet. Ambitieus en gedreven? Geen twijfel mogelijk. "We komen allebei totaal niet uit een ondernemersfamilie", vertellen Werner en Leontine lachend. Een eigen bedrijf oprichten zorgde daarom voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Maar dit weerhield hen er niet van om een eigen onderneming te starten. "Ondanks dat we in het verleden niet in de woonbranche hebben gewerkt, zijn we er wel altijd in geïnteresseerd geweest." Zo werden woonbladen verslonden en woonprogramma's aandachtig gevolgd.


Werner Peerboom en Leontine van Zon, oprichters van The Copperbarn.

À la Steve Jobs
Vandaar dat het duo in 2019, niet wetende wat hen allemaal te wachten stond, de lancering van online woonwinkel The Copperbarn wereldkundig maakte. À la Steve Jobs begon het avontuur vanuit een garagebox. "Vol goede moed begonnen we met de verkoop van decoratie, kleedjes en meubels", legt Werner uit. Al snel evolueerde de online interieurwinkel naar een meubel-webshop. "Binnen de kortste keren kregen we een pandemie voor onze kiezen, met alle gevolgen van dien. We hadden destijds nog geen personeel en eigen pand, waardoor we ons flexibel door deze situatie hebben kunnen manoeuvreren."

Leontine vult aan: "Groothandelaren hadden problemen met voorraden en levertijden, dus besloten we door te schakelen naar de producenten. We hebben als het ware een stationnetje overgeslagen. Hier zijn mooie samenwerkingen uit voortgekomen. Tot de dag van vandaag werken we nauw samen met onze fabrikanten." Van ontwerp tot kwaliteitscontrole heeft The Copperbarn een dikke vinger in de pap.Stroomversnelling
Vanaf dat moment is alles in een stroomversnelling gekomen. De vraag nam explosief toe, waardoor The Copperbarn serieuze vormen begon aan te nemen. Vandaar dat ze sinds kort verhuisd is naar een nieuw, ruim pand van 1200 m². "Vorig jaar zijn we 100% gegroeid, het jaar daarvoor 200% en ook dit jaar zitten we alweer op een stijging van 50%. En dat terwijl we momenteel niet focussen op groei. We houden ons voornamelijk bezig met consolideren en stabiliseren, om de winstgevendheid nog te optimaliseren", legt Werner uit.

Ondanks dat webshops als paddenstoelen uit de grond kwamen tijdens de coronaperiode, zagen Werner en Leontine een gat in de markt. "Er was online overduidelijk behoefte aan een betrouwbare verkoper van meubels. Jammer genoeg hoor je regelmatig dat klanten slecht contact kunnen krijgen met de klantenservice van een webshop of erger... Wij richten ons juist op het bieden van deze transparantie. Ik ben ervan overtuigd dat we hierin het verschil maken, ten opzichte van andere partijen." Naast de B2C-activiteiten zijn de eerste voorzichtige stappen op de projectmarkt gezet.

Nieuwe investeerder
Het financieren van groei bij een jong bedrijf is vaak een uitdaging. Vandaar dat The Copperbarn de eerste vijf jaar in zee ging met Jaco Verloop van Credion Zuid-Hollandse Eilanden en DebitRoom. Samen konden ze hun plannen verwezenlijken en voorraad financieren. Inmiddels is het bedrijf klaar voor de volgende stap. "We hebben gebouwd aan een sterk fundament. Eigenlijk aan een sterk huis", verbetert Leontine zichzelf. "Op het ogenblik zijn we op zoek naar een nieuwe investeerder. Iemand die ons kan helpen om naar het volgende niveau te gaan. Het heeft geen haast. We zijn een gezond bedrijf en staan er goed voor, dus zitten niet op de schopstoel."

Vandaar gaan Werner en Leontine de komende tijd graag in gesprek met mensen die hen wellicht verder kunnen helpen. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via de onderstaande gegevens.

Meer informatie:
The Copperbarn
Wattstraat 90
3335 LV Zwijndrecht
[email protected]
www.thecopperbarn.nl