Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse keukenmeubelindustrie vestigt hoop op tweede helft van het jaar

Duitse keukenmeubelfabrikanten rekenen op een opleving in de verkoop van keukens in de tweede helft van het lopende jaar. 'We zijn voorzichtig optimistisch dat de besteldip nu achter de rug is en dat de vraag naar meubels na de zomermaanden weer zal aantrekken,' zegt Stefan Waldenmaier, voorzitter van de Vereniging van de Duitse Keukenmeubelindustrie (VdDK), tijdens de bestuursvergadering in Dresden. De orderintake van de keukenmeubelindustrie is de afgelopen weken tenminste gestabiliseerd, meldde VdDK-directeur Jan Kurth, op basis van de interne statistieken van de vereniging.


Na hun vergadering bezochten de bestuursleden van de Vereniging van de Duitse Keukenmeubelindustrie de productiefaciliteit van Sachsenküchen H.-J. Ebert GmbH in Dippoldiswalde nabij Dresden. Foto: VdDK.

Ondertussen is het gebruik van kortdurende arbeid in het keukensegment afgenomen, volgens enquêtes van de vereniging. Terwijl meer dan 60 procent van de ondervraagde keukenmeubelfabrikanten in februari 2024 kortdurende arbeid had geregistreerd, maakte in april 2024 slechts 35 procent van de bedrijven gebruik van dit instrument. Het langzaam verbeterende consumentenklimaat, maar ook de verlaging van de belangrijkste rentetarieven door de Europese Centrale Bank, zijn redenen voor een licht optimisme, zei Kurth. Echter, extra stimulansen om de nieuwbouw van woningen te stimuleren zijn dringend nodig.

Meer informatie:
VdDK
www.vhk-herford.de

Publicatiedatum: