Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial:

Kussens combineren met een dekbedovertrek: het perfecte set

We zien de slaapkamer vaak als een functionele plek waar we geen aandacht aan hoeven te besteden. Je besteedt de meeste tijd er immers met je ogen dicht. Toch kan het een groot verschil maken in de kwaliteit van je slaap om de sfeer en stijl in je slaapkamer te verbeteren. Een nieuw hipdekbedovertrek en nieuwe kussens kunnen zorgen voor een stijlvolle en rustgevende uitstraling. We geven je tips hoe je het perfecte set kunt combineren.



Kleuren en patronen
Voor een fijne sfeer in de slaapkamer is het begin het toevoegen van kleur. Dit kun je doen door een muur te verven, maar vaak vinden mensen dit nog te heftig in de slaapkamer. Je kunt dan bijvoorbeeld wel een rustige kleur toevoegen en bijvoorbeeld de muur achter je bed lichtgroen of blauw verven. Ook een kleur die net geen wit is of een beige ondertoon heeft, past perfect. Ook kun je natuurlijk makkelijk kleur toevoegen met een bedovertrek en mooie decoratiekussens. Kies bijvoorbeeld voor een overtrek in een basic kleur, maar juist weer kussens met een opvallend patroon of design. Zo wissel je de kleuren af, maar maak je het toch wat speelser met een patroon op de kussens.

Texturen
Ben je geen fan van kleur en houd je het liever van wit, grijs en beige tinten, kun je toch nog mooie combinaties maken die je slaapkamer interieur was speelser maken. Je kunt verschillende texturen met elkaar combineren om toch die diepte en sfeer te creƫren. Door een zijden dekbedovertrek te combineren met fluwelen kussen straalt het direct luxe uit. Vind je dit nog te spannend? Een zacht gekleurd dekbedovertrek met gebreide kussens staan ook al prachtig. Als je geen fan van decoratiekussens bent, kun je ook een mooi grof gebreid kleedje over het voeteneinde heen draperen.

Verschillende formaten en vormen kussens
De combinatie van een mooi dekbed en kussens voegt al sfeer en kleur toe, maar ook de vorm en het formaat van de kussens heeft hier een aandeel in. Wat de ideale afmeting van de kussens is, is ook afhankelijk van de grootte van je bed. Een twijfelaar vol gooien met kussens is geen goed idee en laat het bed juist kleiner lijken. Rechthoekige kussens zullen juist het bed weer groter laten lijken. Bij een groter tweepersoonsbed kun je bijvoorbeeld kiezen om twee grote vierkante kussens tegen het hoofdbord neer te zetten. Hier tegenaan zet je de slaapkussens. Om het compleet te maken kun je twee mooie rechthoekige kussens ervoor zetten. Zo lijkt je bed groter en ziet het er mooi en stijlvol uit. Om het wat speelser te maken kun je ook nog ronde kussens toevoegen ter decoratie. Zo wil je je bed meteen induiken!

Publicatiedatum: