Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wachten is nu op akkoord werkgevers en andere bonden

FNV-leden akkoord met pensioenregeling Metaal & Techniek

Een ruime meerderheid (71%) van de leden van FNV Metaal heeft ingestemd met de nieuwe pensioenregeling in de Metaal & Techniek. Zodra de andere bonden en werkgevers ook akkoord zijn, betekent dat de afspraken in de nieuwe regeling een feit zijn.


Foto: FNV.

Einde van een lang proces
Nu er een akkoord is, betekent dit het einde van een lang proces. De FNV begon met het ophalen van de voorstellen. Daarna hebben ze de inzet bepaald. In mei 2023 begonnen de onderhandelingen met de werkgevers. "Na veel praten en rekenen, bereikten we in april 2024 een principeakkoord. Daarin werden al onze voorstellen gerealiseerd", aldus de FNV.

Alle groepen deelnemers houden minstens dezelfde pensioenuitkering en te verwachten pensioen als in de huidige regeling. Risicodeling, solidariteit en collectiviteit blijven in de nieuwe regeling van groot belang.

Wanneer gaat de nieuwe regeling in?
Als de raadplegingen bij de andere bonden en de werkgevers ook een positieve uitslag heeft, dan kan de FNV als sociale partners met het pensioenfonds PMT vragen om de nieuwe regeling uit te voeren. Zij zullen vervolgens alle wettelijke toetsen moeten uitvoeren om de opdracht te kunnen aanvaarden. Daar gaat zeker nog een half jaar overheen. En ook of het haalbaar is of de nieuwe regeling in 2026 kan worden ingevoerd of dat er meer tijd voor nodig is.

Stakingen cao Metaal & Techniek
"Het is verwarrend dat we jullie raadplegen over een akkoord over de pensioenregeling terwijl we nu aan het staken zijn voor een goede cao Metaal & Techniek. Die acties zijn noodzakelijk omdat de werkgevers veel te weinig bieden om tot een cao-akkoord te komen. Vooral het loon en het eerder uittreden met zwaar werk kunnen alleen met strijd bereikt worden. Fijn dat we een akkoord hebben over een nieuwe pensioenregeling, maar dat doet niets af aan de stakingsoproepen voor een eerlijke cao", besluit de FNV.

Bron: FNV

Publicatiedatum: