Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gelimiteerde oplage van maximaal zeven stuks

Alinea Design lanceert tafel van 'zeldzaam' hout

Na de lancering van de marmeren tafel Angelo M, komt Alinea Design Objects nu met een exclusieve houten versie, Angelo W, in een gelimiteerde oplage van maximaal zeven stuks. De Angelo W tafel is vervaardigd uit het zeldzame Ebben Amara hout en is volledig handgemaakt. De natuurlijke schoonheid van het hout wordt gepresenteerd. "Een gevoel van warmte en grandeur uitstralend met zijn betoverende fusie van diepe bruine en levendige oranje tinten. Elke zijde onthult een patroon dat werkelijk uniek is, waardoor het een betoverend stuk is om te aanschouwen", aldus Alinea Design Objects.Vakmanschap
De onderkant wordt gevormd door een soepele curve van de basis naar de rand van het tafelblad waarbij de twee stukken, basis en tafelblad, samen één geheel vormen. De houtnerven lopen door van de rand van het tafelblad naar de onderkant van de basis, waardoor de onderkant net zo indrukwekkend is als het tafelblad.

Esthetisch en functioneel
Elke tafel is gesigneerd en genummerd, en door de natuurlijke eigenschappen van het hout beschikt elke tafel over een uniek patroon. Deze eigenschap transformeert Angelo W van een functioneel meubelstuk in een gewaardeerd object dat zowel grote waarde als blijvende aantrekkelijkheid biedt voor designverzamelaars. Het ontwerp heeft bovendien praktische voordelen. De basis biedt maximale vrijheid van beweging voor benen, voeten en stoelen.Ontwerper Leo Aerts
Dertig jaar na zijn ontwerp van een koffietafel voor B&B Italia, blijft interieurarchitect en drijvende kracht achter Alinea Design Objects, Leo Aerts, functionele objecten en meubels ontwerpen met sterke, heldere lijnen en een esthetische uitstraling. In 1987 werd de Meta koffietafel een groot succes voor B&B Italia en besloot Leo Aerts meer aandacht te besteden aan meubelontwerp naast zijn projecten in interieurarchitectuur. Zijn Angelo M eettafel heeft meerdere internationale designprijzen gewonnen en wordt al beschouwd als het ontwerp van de eeuw.

Het werk van Leo Aerts wordt gekenmerkt door een tijdloos, puur ontwerp en esthetische composities die het functionele overstijgen. De waardering voor zijn ontwerpen wordt weerspiegeld in de vele internationale prijzen. Lang voordat duurzaamheid, cradle to cradle, recycling en de circulaire economie relevant waren, waren al deze aspecten al geïntegreerd in zijn ontwerpfilosofie en ontwerpen.

Meer informatie:
Alinea Design Objects
Stationsstraat 169
B-2440 Geel
+32 (0)14 58 65 69
[email protected]
www.alineadesignobjects.com

Publicatiedatum: