Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Woning van John Lennon en Yoko Ono op de markt voor 5,5 miljoen dollar

De eerste woning van John Lennon en Yoko Ono in New York City, gelegen in SoHo, is voor $5,5 miljoen op de markt gebracht, wat de eerste keer in meer dan 50 jaar is dat het te koop staat.

Het echtpaar verwierf het pand met twee verdiepingen in 1971, kort nadat The Beatles uit elkaar gingen en Lennon zijn soloalbum Imagine uitbracht. Ze woonden er tot 1973, toen ze beroemd verhuisden naar het Dakota-gebouw aan de Upper West Side.

Foto: Dreamstime.com

Hoewel Lennon tragisch buiten het Dakota in 1980 overleed, bleef Ono daar de volgende vijf decennia wonen.

Het loft-stijl gebouw aan Broome Street heeft een kenmerkende gevel met geruit glas en is eigendom geweest van Sekhmet Productions, een bedrijf beheerd door Ono en haar zoon, Sean Ono Lennon.

De begane grond van het gebouw omvat momenteel een galerijruimte van 14 voet hoog, een woonruimte met een open keuken, en een slaaploft met een dakraam en een aangrenzende badkamer. De tweede verdieping heeft een vergelijkbare galerijruimte aan de voorkant en een geluidsstudio daarachter.

Vorig jaar beƫindigde Ono haar verblijf in het Dakota na 50 jaar, waarin ze een cruciale rol speelde in het vormgeven van de nalatenschap van het gebouw. Ze woont naar verluidt nu op een boerderij in de Catskills.

Om foto's van het huis te zien, bezoek www.mansionglobal.com

Publicatiedatum: