Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toekomstbestendige winkelgebieden regio Zaanstreek-Waterland

Woonboulevards Zaandam en Volendam scoren beide goed

Woonboulevard Zaandam en het centrum van Assendelft zijn de meest toekomstbestendige winkelgebieden in de regio Zaanstreek-Waterland. De provincie Noord-Holland meldt dat de kans op sluiting van winkels hier het komende jaar klein is.
Dit geldt ook voor de woonboulevard in Volendam, waar zeventig procent van de winkels goed presteert en een laag risico op sluiting heeft. Deze resultaten zijn gebaseerd op cijfers van onderzoeksbureau Locatus, dat factoren zoals pandkwaliteit, leegstand en herkomst van huurders analyseert.


Woonboulevard Zaandam. Foto: Westpoort Vastgoed.

Sinds 2015 voert de provincie jaarlijks een analyse uit van de detailhandelstrends. Dit jaar blijken woonboulevards in sectoren als woninginrichting een laag sluitingsrisico te hebben. Echter, niet alle winkelgebieden doen het even goed. Centrumgebieden van Zaandam, Purmerend, Wormer en de Stient in Volendam worden als minder toekomstbestendig beschouwd, met respectievelijk 21 tot 23 procent van de winkels die een hoog risico op sluiting hebben.

Bron: Noordhollands Dagblad

Publicatiedatum: