Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klarna verscherpt maatregelen om geloofwaardigheid te verhogen

In de recente tijd heeft Klarna te maken gehad met turbulentie vanwege de associatie met verschillende frauduleuze online winkels. Echter, de betalingsgigant heeft nu meerdere maatregelen geïntroduceerd die het moeilijker maken voor niet-serieuze partijen om Klarna-geverifieerde handelaren te worden. Deze maatregelen zijn ontworpen om fraudeurs die Klarna willen misbruiken om geloofwaardig te lijken, af te schrikken.

Foto: Dreamstime.com

Echter, strengere controles roepen zorgen op over de impact op eerlijke handelaren die legitiem opereren.

Björn Bryngelson, waarnemend hoofd van Klarna Zweden, heeft de toewijding van het bedrijf aan het handhaven van een hoge standaard benadrukt. Volgens hem zijn de meerderheid van Klarna's meer dan een half miljoen wereldwijde handelaren betrouwbaar en zouden niet beïnvloed moeten worden. Hij zegt dat Klarna ernaar streeft om kleine bedrijven te blijven ondersteunen, erkennend zijn rol in de start-upcultuur en de ontwikkeling van e-commerce in Zweden.

Voor bestaande kleinere handelaren die Klarna's betalingsopties gebruiken, zouden er geen directe veranderingen moeten zijn. Echter, nieuwe handelaren kunnen vertragingen ervaren in de verificatie aangezien Klarna ervoor zorgt dat zij zich houden aan correcte bedrijfspraktijken.

Bron: www.ehandel.se

Publicatiedatum: