Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Villeroy & Boch ziet omzet vooral stijgen door overname Ideal Standard

In het eerste kwartaal van 2024 heeft de Villeroy & Boch Group een geconsolideerde omzet (inclusief licentie-inkomsten) van €277,1 miljoen behaald, een stijging van €47,8 miljoen of 20,8% in vergelijking met het voorgaande jaar, voornamelijk als gevolg van acquisitie-effecten (€229,3 miljoen). Ideal Standard droeg vanaf 1 maart 2024 €57,1 miljoen bij aan de geconsolideerde omzet.

Foto: Dreamstime.com

De divisie Badkamer Wellness rapporteerde een omzet van €204,1 miljoen in het eerste kwartaal van 2024, een stijging van 35,4% in vergelijking met het voorgaande jaar (€150,8 miljoen), voornamelijk als gevolg van acquisitie-effecten. Nieuwe producten met TwistFlush-technologie werden positief ontvangen op de markt, wat leidde tot omzetgroei in verschillende bedrijfssegmenten, met name in fittingen en keramisch sanitair. De divisie sloot het kwartaal af met een operationele EBIT van €17,4 miljoen, gelijk aan het niveau van het voorgaande jaar.

De divisie Dining Lifestyle noteerde een omzet van €72,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2024, een daling van 7,0% in vergelijking met het voorgaande jaar. Deze daling werd voornamelijk waargenomen in de omzet van detailhandels, beïnvloed door economische teruggangen in Korea en de VS. Desalniettemin werd er groei in omzet behaald in e-commerce en bij detailhandels. De divisie sloot het kwartaal af met een operationele EBIT van €5,7 miljoen, iets hoger dan het voorgaande jaar, aangezien kostenbesparingen de daling in winst als gevolg van omzetontwikkeling compenseerden.

De Raad van Bestuur van Villeroy & Boch AG verwacht een aanzienlijke stijging in omzet, operationele EBIT en investeringen voor 2024 als gevolg van de acquisitie. De prognose voor 2024 blijft ongewijzigd ten opzichte van die welke is gepubliceerd in de jaarrekening.

Meer informatie:
Villeroy & Boch
www.villeroy-boch.nl

Publicatiedatum: