Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AFM wil meer toezicht

Signalen voor hypotheekfraude nemen toe

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) meldt een toename in hypotheekfraude, zowel in aantal als complexiteit. Deze vorm van ondermijning omvat vervalsing van werkgeversverklaringen, taxatierapporten en manipulatie van jaarcijfers om hogere hypotheken te verkrijgen. Criminelen gebruiken hypotheekfraude ook om zwart geld te witwassen via legale hypotheken.Hypotheekfraudeurs riskeren niet alleen afwijzing van hun aanvraag, maar kunnen ook opgenomen worden in een extern verwijzingsregister, wat hen belemmert in toekomstige financiële transacties. Bovendien is het verzwijgen van studieschulden bij hypotheekaanvragen moeilijker geworden sinds 2021, dankzij de koppeling tussen het DUO-register en het Hypotheek Data Netwerk.

Grote adviesketens, zoals De Hypotheker, vragen nu standaard toestemming om de studieschuld van klanten te verifiëren. De AFM pleit voor intensiever toezicht op financieel dienstverleners om deze frauduleuze praktijken aan te pakken.

Bron: RTL

Publicatiedatum: