Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wild Summer of Art bij Brutus

Tijdens Wild Summer of Art kun je bij Brutus eten, dansen en je compleet verliezen in het werk van vijftig Rotterdamse kunstenaars. Bezoekers kunnen ontdekken waar de Rotterdamse kunst nu staat en morgen heen gaat.


Foto: Tamara Cieremans.

Internationale curator
Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe editie van Wild Summer of Art met werk van aanstormend talent, mid-career kunstenaars en gevestigde namen. Anders dan in 2022 is de selectie beperkt tot vijftig kunstenaars waardoor er scherper gekozen is. Dit is gedaan door Amira Gad, voormalig curator van de Serpentine Gallery in Londen, in samenwerking met Sophie de Vos, mede-oprichter van The New Current, het Rotterdamse platform voor jong kunsttalent. De kunstenaars zijn aangedragen door een selecte groep scouts, die goed thuis zijn in de Rotterdamse art scene.

Amira Gad: "Met de selectie van werken voor deze editie van Wild Summer of Art benadrukken we Rotterdam als een feniks, altijd in staat om uit zijn as te herrijzen, zichzelf opnieuw op te bouwen, voortdurend te veranderen en te evolueren. Wild Summer of Art toont de veerkracht van de Rotterdamse kunstscene."

Wild Summer of Art bestrijkt het volledige tentoonstellingsoppervlak van Brutus, te weten 6000 m². Het voormalige industriële complex bestaat uit een serie rauwe ruimtes, van torenhoge hallen tot grot-achtige ruïnes. Hier komen de zintuigen op scherp te staan, gereed voor een verkenning van de Rotterdamse kunstscene. Slaat de vonk over tussen kunstwerk en kijker dan kan de liefde meteen beklonken worden met een aankoop. Het aankoopbedrag gaat volledig naar de kunstenaar.

Brutus Take-Over
Brutus wil ook andere Rotterdamse makers en creatieven een plek geven, zeker in een tijd waarin belangrijke podia om de haverklap sluiten en de ruimtes voor kunst onder druk staan. Daarom stelt Brutus deze zomer een van zijn ruimtes beschikbaar voor experiment: een podium voor opkomende Rotterdamse makers en creatieven. Eind mei treedt Brutus naar buiten met een Open Call. De curatoren selecteren de projecten in samenwerking met het Brutus team. Elke week krijgt een individu of collectief de sleutel van Het Bureel, de entreeruimte van Brutus, waar zij kunnen doen wat ze willen: behang de ruimte met tekeningen, open je eigen pop-up shop of test je nieuwe theaterstuk.

Wild Summer of Art opent op vrijdag 12 juli 2024 met een groot feest. Iedereen is welkom. Op 25 augustus 2024 vindt de sluiting plaats met de uitreiking van de Brutus Prijs. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag.

Meer informatie:
Wild Summer of Art - Brutus
www.brutus.nl

Publicatiedatum: