Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klanten zijn binnenhuisarchitecten en interieurbouwers

Specialist in interieurconcepten moet van rechter deuren sluiten

Pijnlijk wanneer je als stoffeerder met een rijke geschiedenis op last van de rechter de deuren moet sluiten. In 1976 ging het bedrijf van start en groeide in de bijna afgelopen 50 jaar uit tot een hoogwaardige stoffeerder in verschillende vakdisciplines. De rechtbank 's-Hertogenbosch vindt het echter genoeg geweest gezien de wankele financiƫle positie van de firma Cools Bekledingen BV. Zowel Cools Bekledingen, Cools Upholstery als Cools Belederungen zijn in staat van faillissement verklaard. Mr. Suzan Winkels-Koerselman is tot curator benoemd. Zij gaat een mogelijke doorstart onderzoeken.


Een van de gerealiseerde projecten van Cools Bekledingen.

Cools Bekledingen B.V. is specialist in het vervaardigen van lederen auto-interieurs in het premium segment. Dat specialisme in de verwerking van leder heeft zich de laatste jaren verder ontwikkeld naar de exclusieve jacht-en scheepsstoffering. Opdrachtgevers zijn grote scheepswerven, interieurarchitecten, particuliere scheepseigenaren en vooraanstaande interieurbouwers. Ook zijn de Brabanders de laatste jaren steeds vaker partner bij exclusieve interieurconcepten. De toepassingsmogelijkheden zijn ontzettend divers, zo meldt de website van het bedrijf, zoals het stofferen van bureaus, keukenpanelen, bedachterwanden en het bekleden van binnenwanden en openhaarden in stoer tuigleder. Klanten zijn binnenhuisarchitecten, interieurbouwers en particuliere opdrachtgevers.

Marc Schilten is de ondernemer achter het Eindhovense bedrijf. Hij heeft de stoffeerderij in oktober 2010 overgenomen. ''In die tijd werkten we met een team van 12 mensen, voornamelijk voor BMW-dealers. Ik had heel veel drijfveren om uit te breiden. In de autobranche is Cools een begrip, dat wilde ik ook realiseren in de exclusieve jacht- en scheepsbranche. Later werd dit ook gerealiseerd in de exclusieve interieurprojecten van (bekende) interieurarchitecten- en ontwerpers", schreef Wonen360 in maart 2021 na een interview met hem.

Meer informatie:
Cools Bekledingen BV
Leemkuil 9
5626 EA Eindhoven
[email protected]
www.coolsbekledingen.nl