Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse meubelexport daalt 4 procent

Een jaar na een stijging van de export met 4% heeft de meubelmarkt in de Verenigde Staten die winst – en meer – verloren. In 2023 daalde de export met 4% tot een totaal van 2,297 miljard dollar, vergeleken met 2,399 miljard dollar in 2022.

Bijna alle Amerikaanse handelspartners in de Top 10, behalve Saoedi-Arabië en China, bevonden zich in de min. Canada, nog steeds Amerika's grootste meubelklant, zag een daling van 4%, terwijl Mexico een iets kleinere daling van 2% registreerde, en het Verenigd Koninkrijk met ongeveer 6% daalde.


Foto ter illustratie. © Tampatra1 | Dreamstime.com

De export naar Canada domineert de Top 10, goed voor ongeveer 63% van het totaal, terwijl Mexico ongeveer 8% vertegenwoordigt.

De Amerikaanse exportsector vertoonde veel volatiliteit. De Bahama's, die hun activiteiten met de Verenigde Staten in 2022 met 37% zagen groeien, daalden in 2023 met 14%.

Opmerkelijke veranderingen in de export per categorie waren onder meer een daling van 90% in lattenbodems en beddenframes, een daling van meer dan 35% in matrassen, en een daling van 41% in met houten frame beklede stoelen. Een deel van deze verliezen werd gecompenseerd door een hogere export van stoelen en metalen meubelen vanuit de VS naar de Bahama's.

Australië, de zesde grootste markt voor Amerikaans meubilair, daalde met 24%. De export van matrassen daalde jaar op jaar met meer dan 70%.

Een uitzondering was de groei van 20% in met een metalen frame beklede stoelen, tot bijna $4 miljoen, waarmee het de derde grootste categorie is, na respectievelijk metalen en plastic meubelen.

De Verenigde Staten verhoogden hun export naar Saoedi-Arabië met 61%, waardoor het land uit het Midden-Oosten weer in de top 10 terechtkwam. In 2021 was Saoedi-Arabië de tiende grootste importeur van Amerikaans meubilair en staat nu op de vijfde plaats op basis van 2023-nummers.

China keerde ook terug als een van de belangrijkste bronlanden voor Amerikaans meubilair, met een stijging van 20% in 2023.

Kijkend naar de belangrijkste exportcategorieën, groeiden diverse houten meubelen met een bescheiden 1%, terwijl metalen meubelen, rieten meubels en gestoffeerde stoelen met metalen frames allemaal winsten met dubbele cijfers lieten zien.

Bron:Furniture Today

Publicatiedatum: