Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Architect Matthijs Zeelenberg (77) verkoopt z'n villa voor 10 miljoen euro

"Bovenop een duin, met uitzicht op zee vanuit één van je drie privétorens, ligt één van de meest exclusieve huizen die in Nederland te koop staan. Prijskaartje: 10 miljoen euro. Maar dan heb je wel een extreem luxe villa die bovendien hermetisch afgesloten kan worden. "Ik wilde er een veilige vesting van maken", meldt architect Matthijs Zeelenberg (77) in een interview met het AD.


Een kijkje in een van de vertrekken. Foto's Christie's International Real Estate | FUNDA

Architect Matthijs Zeelenberg en zijn vrouw Richtje verkopen hun bijzondere villa aan de Blomweg 1 in Ouddorp voor tien miljoen euro. Na 35 jaar verlaten ze het pand omdat het te groot is geworden nu hun kinderen het huis uit zijn en ze willen gaan reizen. Ondanks hun vertrek blijven ze actief, waarbij Zeelenberg nog steeds zo'n 40 uur per week werkt. Het huis, ontworpen door Zeelenberg zelf, is een 'veilige' vesting met een unieke inrichting en moderne voorzieningen, zoals een zonneweide met 270 zonnepanelen. Zeelenberg, een ervaren architect, heeft het pand ontworpen met de gedachte aan veiligheid en comfort, geïnspireerd door zijn jeugdervaringen. Hoewel hij het huis met pijn in het hart verlaat, kijkt hij uit naar nieuwe avonturen en moderniseringen, maar benadrukt dat hij eenmaal vertrokken niet meer terug zal keren.Bron: AD

Publicatiedatum: