Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Containerreders terughoudend om hoge contractprijzen te eisen'

Volgens de Noorse analist Xeneta, die zich baseert op de recentste statistieken van april, kunnen containerrederijen op de spotmarkt momenteel aanzienlijk hogere tarieven vragen dan een jaar geleden rond deze tijd. Echter, ze zijn terughoudend om hoge eisen te stellen tijdens onderhandelingen met verladers over jaarcontracten.

Vorige week stegen de spotprijzen voor het vervoer van zeecontainers van Aziƫ naar Europa weer, volgens verschillende prijsindicatoren. Sinds begin van dit jaar zagen we de tarieven aan een stuk door dalen. Daar is nu een eind aan gekomen. De Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), die de tariefontwikkelingen vaak als eerste signaleert, meldt deze week een sprong in het tarief naar Europa van honderden dollars: van 1971 naar 2300 dollar. De tarieven in de SCFI zijn gebaseerd op 20FT containers.Meer informatie:
Xeneta
www.xeneta.com

Publicatiedatum: