Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vente-unique.com staat op het punt Frans bedrijf Habitat over te nemen

De CAFOM Groep, een prominente speler op de Europese markt voor woninginrichting en in de Franse overzeese gebieden, heeft aangekondigd dat het de licentie van het Habitat-merk heeft verleend aan Vente-unique.com, een specialist in de online verkoop van meubels en woninginrichting in Europa. Deze stap maakt deel uit van de revitalisering van het iconische Habitat-merk onder leiding van Vente-unique.com.

De overeenkomst, met een initiële looptijd van 3 jaar, omvat een vaste jaarlijkse vergoeding van €600.000 die door Vente-unique.com aan CAFOM wordt betaald, samen met een optie voor Vente-unique.com om het Habitat-merk te kopen voor een vooraf bepaalde prijs van €15 miljoen. Indien de optie aan het einde van de initiële termijn niet wordt uitgeoefend, zal de licentieovereenkomst worden voortgezet.

Foto: Dreamstime.com

Verder heeft de CAFOM Groep proactieve stappen ondernomen om de situatie aan te pakken van ongeveer 9.000 klanten in Frankrijk die getroffen zijn door de liquidatie van de voormalige exploitant van het Habitat-merk, wat resulteerde in een geschat totaal verlies van ongeveer €9 miljoen aan verkoopprijzen inclusief BTW. CAFOM, dat Vente-unique.com de uitvoering van dit plan toevertrouwt, zal de investering dekken die nodig is om de kosten van de te leveren producten als onderdeel van dit initiatief te dekken, terwijl Vente-unique.com de logistieke kosten zal dragen.

Over Cafom
Opgericht in 1985, is Cafom een sleutelspeler in de sector van woninginrichting. De Groep heeft een meerderheidsbelang in het Europese platform vente-unique.com en is de toonaangevende retailer van woninginrichting in de Franse overzeese gebieden (BUT, Darty, But Cosy, Habitat, Nature & Découvertes, First Déco, en Musique et Son). Het bezit ook het Habitat-merk en de internationale B2B-site directlowcost.com. Sinds 2005 genoteerd aan Euronext Parijs.

Over Vente-unique.com
Opgericht in 2006, Vente-unique.com (Euronext Growth - ALVU), een dochteronderneming van de CAFOM Groep (Euronext - CAFO), is gespecialiseerd in de online verkoop van meubels en woninginrichting in Europa. Het bedrijf is actief in 11 landen (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België, Spanje, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, en Zwitserland) en heeft sinds de oprichting meer dan 2,5 miljoen klanten bediend. In 2023 registreerde Vente-unique.com een omzet van €202 miljoen, een stijging van 18%.

Meer informatie:
CAFOM
www.cafom.com

Publicatiedatum: