Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Familiebedrijf Van Wiefferen opent nieuwe winkel

Op 2 april openden Edith en Paul van Wiefferen hun nieuwe winkel voor hun leveranciers, en vanaf 4 april waren ook hun vaste klanten en andere belangstellenden welkom op de Nijverheidsweg Noord 65 in Amersfoort. De winkel onderscheidt zich in Nederland. Niet alleen door de grootte en focus op woningtextiel in de breedste zin, maar het is ook een innovatief voorbeeld van hoe een moderne winkel eruit kan zien. Met ruimte, aandacht voor alle productgroepen en sfeervolle styling wordt de consument verleid.



Om terug te gaan naar het begin van de winkel Van Wiefferen, moeten we een flink aantal jaar teruggaan. In 1957 richtte Ab van Wiefferen, de oom van Paul, een bedrijf op in vloerbedekking, aan de Weverssingel in Amersfoort. Enkele maanden later kwam zijn jongste broer Theo, de vader van Paul, ook voor het bedrijf werken. Samen voerden ze het bedrijf De Vloerbedekkingspecialist Van Wiefferen.

In 1987 kwam Paul voor het bedrijf werken. Omdat de oom van Paul op leeftijd was, nam Paul in 1989 de taken van hem over. In 1989 begon Edith te helpen. Ze deed de administratie en ging mee naar beurzen. Ze had daarnaast ook een andere baan. In 2000 nam Edith het deel van Paul zijn vader over en werd ze mede-eigenaar. Vanaf dat moment runden Paul en Edith de winkel samen.

In 2011 vond er een verhuizing plaats. Van Kamp 69 verhuisde het bedrijf naar Hogeweg 45. Amersfoort verlieten ze niet. Na 12,5 jaar werd deze locatie echter te klein. Waar ze in 2011 nog acht personeelsleden hadden rondlopen, is het team inmiddels gegroeid naar 22 medewerkers. Daarom besloten Edith en Paul te gaan verhuizen, naar Nijverheidsweg Noord 65, wederom in Amersfoort.

Ook de 3e generatie, de kinderen van Paul en Edith, werkt voor het bedrijf. Zoon Thomas heeft na zijn ondernemersopleiding nog de vakopleiding gevolgd. Hij werkt alweer ruim 5 jaar voor het bedrijf. Hij houdt zich bezig met projectbegeleiding ter plaatse en richt zich op de logistiek en planning voor de buitendienst.

Dochter Patty werkt naast haar fulltime baan, parttime voor de winkel. Over enkele jaren zal ze fulltime voor de winkel gaan werken. Ze gaat zich dan bezighouden met het beleid, procedures en personeelszaken.

Het is de bedoeling dat Thomas en Patty vanaf 2030 het bedrijf van Paul en Edith gaan voortzetten. Het gezin is in gesprek gegaan met elkaar over hoe ze de nieuwe locatie 'toekomst proof' konden maken. De uitkomst van de gesprekken is terug te zien in moderne, ruime presentaties waar de klant beleving ervaart. Ook het vakmanschap is terug te zien in de showroom. Omdat duurzaamheid een hot topic is, hebben ze dit ook laten terugkomen in de winkel. In een duurzaamheidsruimte kan de klant zien wat er in de branche aan duurzaamheid wordt gedaan. Daarnaast is er een recycleruimte, waar afvalstoffen worden gescheiden.

Meer informatie:
Van Wiefferen
Nijverheidsweg-Noord 65
3812 PK Amersfoort
033-4721605
www.vanwiefferen.com

Publicatiedatum: