Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Woonwinkelketen vertrekt voor Xenos

Woonwinkelketen CASA vertrekt uit winkelcentrum De Centrale in Leeuwarden en maakt plaats voor Xenos. De keten die in 2018 juist uit hetzelfde pand vertrok, ten faveure van CASA. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Xenos, onderdeel van de Nieuwgeluk Group en verbonden met de familie Blokker, heeft aangekondigd dat het acht winkels van de oorspronkelijk Belgische keten CASA zal overnemen, die eerder aan Xenos waren overgedragen. De winkels zullen in mei worden omgebouwd. Het bestaande personeel zal worden behouden.

De geschiedenis van Xenos en CASA gaat terug tot hun band met de Blokker-familie. In 1988 werd CASA door Blokker Holding ingelijfd, gevolgd door de overname van Xenos een jaar later. In 2016 werd CASA verkocht aan wijlen Ab Blokker, die ook in 2018 Xenos overnam toen Blokker Holding zijn portfolio herstructureerde.

Oorspronkelijk was het plan om een groot deel van de Xenos-vestigingen om te vormen tot CASA-winkels, met het doel om zowel het bestaande publiek vast te houden als een jongere doelgroep aan te spreken. Hoewel slechts 36 winkels werden omgebouwd, slaagde Xenos er onder leiding van CEO Linda Keijzer in om winst te boeken in 2021, ondanks de uitdagingen veroorzaakt door de pandemie.

Inmiddels is CASA niet meer in handen van de Blokker-familie en werd het in 2021 verkocht aan investeringsmaatschappij Globitas, die gespecialiseerd is in het herstel van bedrijven in moeilijkheden. Xenos blijft eigendom van de Nieuwgeluk Group, geleid door Francis, de dochter van Ab Blokker.

Bron: Leeuwarder Courant

Publicatiedatum: