Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek van de Consumentenbond:

Hornbach en Bauhaus niet áltijd de goedkoopste bouwmarkten

Hornbach en Bauhaus zijn de goedkoopste bouwmarkten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De prijzen van deze ketens liggen zo'n 14% en 12% lager dan het gemiddelde. Maar deze bouwmarkten zijn niet áltijd het goedkoopst.

Onderzoekers van de Consumentenbond vergeleken de prijzen van 267 artikelen bij 8 landelijk opererende bouwmarkten. Over de hele linie zijn Hornbach en Bauhaus flink goedkoper dan het gemiddelde. Daarna volgt Gamma, die 1% goedkoper is dan het gemiddelde. De andere bouwmarkten zijn allemaal duurder (Hubo 4%, Karwei en Praxis 5%, en Kluswijs 6%). Bouwhof is het duurst. Daar liggen de prijzen maar liefst 15% hoger dan het gemiddelde.Lang niet altijd de goedkoopste
Hoewel Hornach en Bauhaus goed scoren in het onderzoek, blijken beide ketens lang niet altijd het goedkoopst. Terwijl ze dat wel beloven. Bij Hornbach bleek een kwart van de gepeilde artikelen ergens anders goedkoper. En bij Bauhaus zelfs de helft. Zo kost een literblik Alabastine MDF grondverf bij Bauhaus €39,50. Eenzelfde blik kost bij Gamma €32,99. Bij Hornbach kost een blik Tenco zwarte houtcoat €43,95 en bij Kluswijs €39,99.

Aanbiedingen
Gamma, Praxis en Karwei hebben de meeste aanbiedingen. Gemiddeld geven deze ketens 31% korting. Vooral verf, verlichting, laminaat, behang, raambekleding, deurbeslag en spullen voor een traprenovatie zijn vaak in de aanbieding. Om korting te krijgen, moeten consumenten vaak wel een voordeelpas hebben en hun gegevens delen.

Verf en aarde
Voor sommige specifieke klussen, zoals schilderen en tuinieren, kan het lonen om verder te kijken dan alleen de bouwmarkt. Onder andere verfwinkels, tuincentra en zelfs supermarkten bieden soms goedkope producten aan. Zo verkopen verfwinkels als Voordeelmarkt, Onlineverf en De Verfzaak bijvoorbeeld vaak A-merkverf tegen scherpe prijzen.

Bron: Consumentenbond

Publicatiedatum: