Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
‘Ik was 200 euro kwijt voor een bank van 100 euro’

Waar ligt de drempel bij bezorging tot over de drempel?

Een bankstel, een bureau of een gloednieuwe wasmachine. Dit soort producten zijn lastig te leveren, zeker wanneer je op een hoge verdieping woont. Veel bedrijven werken met levering tot over de drempel, maar waar ligt die drempel?

Ieder bedrijf heeft zijn eigen regels omtrent het bezorgen. Ikea en MediaMarkt bezorgen bijvoorbeeld tot en met de vierde verdieping wanneer er geen lift aanwezig is. Ook Coolblue houdt deze regel aan, als het gaat om witgoed en keukenapparatuur. Bij levering op de vierde etage of hoger is een huislift verplicht, zegt Woonexpres.Bettie uit Tiel liep anderhalf jaar geleden tegen problemen aan bij het opknappen van haar appartement vanwege leveringsregels van meubel- en witgoedbedrijven. Als alleenstaande met een appartement op de tweede verdieping zonder lift, konden bezorgers haar meubels niet tot aan haar voordeur leveren. Gebrek aan een groot sociaal netwerk maakte het moeilijk om hulp te krijgen bij het naar boven brengen van de meubels. Als alternatief moest ze een verhuisbedrijf inhuren, waardoor ze uiteindelijk tweehonderd euro kwijt was voor een bank van honderd euro.

De Consumentenbond laat in een reactie weten dat mensen vooral gezond verstand moeten gebruiken als het aankomt op drempellevering. "Er wordt geleverd tot aan de drempel, je moet vervolgens zelf zorgen voor hoe je dat oppakt. Als je hoger woont moet je zorgen dat het past, en daarbij je gezonde verstand gebruiken. En zorgen dat je mensen hebt die je kunnen sjouwen", laat de bond weten.

Bron: Radar

Publicatiedatum: