Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Zo gaat de keukenbranche om met het duurzaamheidsvraagstuk

Experts vrezen dat de energieprijzen de komende jaren nog veel verder zullen stijgen. Zal de overheid dan wederom in staat zijn het leed te verzachten middels een prijsplafond? En wat kunnen we zelf doen om ons energieverbruik te verlagen? Het verwarmen van onze woning slurpt vaak veel energie op, maar heb je ook wel eens met een kritische blik gekeken naar de keuken? Daar zijn vaak ook goede kansen om te besparen op energie. Soms kan dat heel eenvoudig door een enkel apparaat te vervangen door een moderne, zuinigere variant. Maar soms vergt het wat meer inspanning en is het wellicht zinvol om dan meteen de hele keuken te vervangen. De keukenbranche speelt goed in op deze marktontwikkeling en biedt de klant volop keus op het gebied van duurzaamheid.Meer keuken voor minder geld
Met de alsmaar stijgende woningprijzen is het voor keukenleveranciers zaak om mee te bewegen met deze trend en de klant meer keuken voor minder geld te bieden. Immers, om een woning te kunnen bemachtigen, moeten kopers tegenwoordig flink overbieden en dat extra geld komt vaak uit het budget voor de keuken. Men gaat vervolgens op zoek naar een goede budget keuken die toch van alle gemakken is voorzien. Misschien net iets minder luxe, maar met alles wat in een goede basiskeuken aanwezig moet zijn. Gelukkig zijn hiervoor veel mogelijkheden. Natuurlijk kun je een keuken zo duur maken als je zelf wilt, waarbij het er vooral op aan komt welke apparatuur je erin zet en welke materialen je kiest voor bijvoorbeeld het keukenblad en de frontpanelen.

Zuinige apparaten
Wie een koelkast in huis heeft staan die meer dan vijftien jaar oud is, loopt het risico dat het ding binnenkort defect raakt. Maar veel belangrijker nog: iemand verspilt daarmee ook onnodig veel elektriciteit. Oudere koelkasten zijn namelijk een stuk minder zuinig dan de hedendaagse varianten. Door een koelkast van vijftien jaar of ouder direct te vervangen, kun je al meteen een flinke verlaging van het elektriciteitsverbruik realiseren. De aanschafprijs van het apparaat verdien je daardoor snel terug. Maar iets dergelijks geldt natuurlijk ook voor de magnetron of heteluchtoven. En wat te denken van de switch van koken op gas naar koken op een inductieplaat? Als je al deze zaken bij elkaar neemt, kun je beter een complete keuken kopen waarin al deze zuinige apparatuur is verwerkt. Zo ben je meteen voor jaren klaar en heb je een keuken die veel zuiniger is dan de vorige.

Misverstand
Een hardnekkig misverstand dat kennelijk bij sommige consumenten leeft, is dat een goedkope keuken een slechte keuken zou zijn. Het tegendeel is waar, want het gaat hier niet om de kwaliteit van de keuken. Je hebt immers ook auto's die in prijsklasse onderling variƫren en je kunt niet stellen dat een auto van 10.000 euro een slechte auto is. Het is een auto met wat minder luxe erin, maar verder een uitstekend vervoermiddel. Zo werkt het bij keukens ook. Een goedkope keuken is functioneel en van prima kwaliteit, maar dan zonder de extra's die je in een luxe keuken mag verwachten.

Gerecycled materiaal
Ook op het gebied van recycling is de keukenbranche al enige tijd volop in ontwikkeling. Zo kun je als klant tegenwoordig kiezen voor een werkblad is dat is vervaardigd uit samengeperste, gerecyclede materialen. Ook het materiaal waaruit kastjes en frontpanelen geproduceerd worden, kan bestaan uit gerecyclede grondstoffen. Bovendien kunnen al deze producten zelf ook uiteindelijk weer gerecycled worden. Dit houdt in dat er op de lange termijn veel minder grondstoffen nodig zijn en dat is natuurlijk goed nieuws voor onze planeet.

Publicatiedatum: