Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top Tafels ziet voorraad in vlammen opgaan

In het pand van meubelfabrikant Top Tafels in Purmerend heeft maandagavond een brand gewoed. Daarbij is grote schade ontstaan. "Alles is roetzwart en gesmolten", meldt een woordvoerder aan het Noordhollands Dagblad. Volgens Rodi.nl kwam er veel rook uit het pand. 'De brandweer bluste de binnenbrand en ventileerde het bedrijf vervolgens. Hoe erg de schade is, is nog niet duidelijk. Niemand raakte gewond.' Top Tafels produceert maatwerk eettafels, vergadertafels, salontafels en bijzettafels gemaakt van hout en epoxy.

Maandagavond werd Top Tafels aan de Voltastraat in Purmerend getroffen door een verwoestende brand. Het meubelbedrijf, dat gespecialiseerd is in handgemaakte tafels van tropisch hardhout en epoxy, zag niet alleen de complete voorraad in vlammen opgaan, maar ook de bestellingen van klanten gingen verloren. Een woordvoerder van Top Tafels benadrukt het diepe verdriet over het verlies van alles binnen het pand: voltooide tafels, opgeslagen hout en de machines die voor de productie werden gebruikt.

Rond 22:00 uur werd de omvang van de tragedie duidelijk toen de eigenaren werden gebeld over de brand. Hoewel omstanders die vlammen hadden gezien de politie waarschuwden, kon bij aankomst niets meer worden gered. De brandweer slaagde erin de brand onder controle te krijgen, maar het pand was toen al grotendeels verwoest. De emotionele impact op de medewerkers is enorm; bij de eerste inspectie van het pand de volgende ochtend bevonden ze zich te midden van zwarte, gesmolten resten.

Het bedrijf, na het blussen afgesloten, wacht nu op inspectie door experts om de oorzaak van de brand te achterhalen. Dat meldt RTV Purmerend.

Publicatiedatum: