Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwarte shutters blijken een tijdloze interieurtrend

Zwarte shutters blijven een populaire keuze voor het interieur. Het is tegenwoordig een tijdloze trend die in allerlei soorten woningen terugkomt. De stijlvolle raamdecoratie voegt veel karakter toe aan een ruimte en is tegelijkertijd erg praktisch. In dit artikel bespreken we waarom zwarte shutters een blijvende favoriet zijn in de interieurwereld.

Verschil tussen shutters en jaloezieën
Er ontstaat nog vaak verwarring over de verschillen tussen shutters en jaloezieën. Hoewel beide soorten raamdecoratie populair zijn in een zwarte uitvoering, is het handig om te weten wat ze nou precies onderscheidt. Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die aan elkaar zijn geregen en die je op kun trekken met behulp van een koord. Shutters bestaan daarentegen uit een vaste constructie die je op het raamkozijn monteert. De lamellen kunnen kantelen, maar het geheel kan niet omhoog worden getrokken zoals bij jaloezieën wel het geval is. Shutters zijn hierdoor stoerder, robuuster en steviger. Het is belangrijk dat de afmetingen van de raambekleding perfect aansluiten op de ramen. Laat daarom shutters op maat door een expert maken om verzekerd te zijn van een mooi en functioneel resultaat.

Stoere en stijlvolle uitstraling
Zwarte shutters zijn zowel stoer als stijlvol. Hierdoor past het bij allerlei verschillende woonstijlen. Van een industriële inrichting tot een hele landelijke of juist een minimalistische woning. De donkere kleur vormt een mooi contrast met het licht dat via de ramen naar binnen schijnt. Bovendien is zwart gemakkelijk te combineren met diverse kleurenpaletten.

Flexibiliteit in lichtregulering en privacy
Een voordeel van shutters is dat het flexibiliteit biedt op het gebied van lichtregulering en privacy. Door de verstelbare lamellen kun je bepalen hoeveel licht er binnenkomt. Ook zorg je gemakkelijk voor wat meer privacy en beschutting in huis, zonder direct al het daglicht te verliezen. Bij andere raambekleding zoals gordijnen of rolgordijnen is dit effect lastiger te bereiken.

Warmte- en geluidsisolatie
Wist je dat shutters kunnen dienen als een extra isolatielaag voor de ramen? Hierdoor blijft de warmte in de winter langer binnen en blijft het in de zomer juist langer koel als je de lamellen dicht houdt. Het helpt om de binnentemperatuur op peil te houden en het wooncomfort te verhogen. Op de lange termijn kan het zelfs bijdragen aan lagere energiekosten. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Duurzaamheid en onderhoudsgemak
Shutters zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het ook een praktische keuze is. Je hebt tegenwoordig de keuze uit allerlei materialen zoals hout en PVC. Het oppervlak is gemakkelijk schoon te maken met een licht vochtige doek of een plumeau.

Publicatiedatum: