Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keukenapparatuur om gezond mee te kunnen koken

Wordt het tijd voor jou nu écht eens tijd om die gezonde keukenkoning(in) uit te gaan hangen? We've got you. In dit artikel delen we de beste apparatuur voor in de keuken waarmee je eindeloos lekkere, gezonde gerechten kunt maken met genoeg variatie. Wie zei dat gezond eten saai is? Laat je inspireren!

Een oven met stoomfunctie
We beginnen met de stoomoven: deze uitvinding staat met stip op nummer één. Waarom? Omdat stomen eigenlijk de 'krachtpatser' is onder de gezonde kookmethodes. Het behoudt de kwaliteit van je producten een stuk beter dan elke andere manier van bereiden. Je hoeft namelijk geen olie of vet te gebruiken en deze methode zorgt dus voor het behoud van vitamines, mineralen en vezels. Groenten, vlees, vis; alles wordt eigenlijk heerlijk mals. Een stoomoven is een must-have als je gezond en lekker wilt gaan koken.

Een airfryer
Frituren zonder schuldgevoel? Het kan met een airfryer. Met deze handige uitvinding geniet je van alles wat krokant is, maar dan zonder de nadelen van traditioneel frituren (oftewel; de berg aan olie). De hete lucht zorgt ervoor dat je frietjes, kip, of wat dan ook, perfect bruin en knapperig worden zonder de enorme lading aan vet. Feit: het bevat ook meer voedingsstoffen dan je zou denken. Kortom, een win-win voor smaak en voedingswaarde.

De slowcooker
Heb je geen tijd of zin om te koken? De slowcooker is je reddende engel! Dit apparaat doet in principe eigenlijk al het werk terwijl jij je dagelijkse bezigheden voortzet: schoonmaken, een vergadering…noem maar op. Een slowcooker zorgt voor een langzaam kookproces op een lage temperatuur. Hierdoor krijg je het effect dat alle smaken als het ware 'intensiveren' en dat voedingsstoffen goed behouden blijven. Perfect voor gezonde soepen of een van die lekkere parelcouscous recepten met stoofvlees.

Een wokbrander
Voor een snelle en gezonde maaltijd is een wokbrander ideaal. Wokken is snel, super simpel en je kunt er een berg groenten in kwijt (en we weten allemaal dat groenten belangrijk zijn!). Het snelle kookproces zorgt ervoor dat veel vitamines behouden blijven, en door de kleine hoeveelheid olie blijft het gerecht lekker licht.

Koel- en vriesapparatuur
Tot slot is een goede koel- en vriescombinatie ook van belang voor het behoud van je eten. De juiste temperatuur houdt je ingrediënten vers. Bovendien is invriezen ook nog eens een prima manier om de voedingswaarde te behouden. Loopt jouw koelkast of vriezer op zijn einde? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe.