Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumentenbond: dit is de beste babymatras

De Consumentenbond testte babymatrassen van 60 x 120 cm en enkele peutermatrassen van 70 x 140 cm. Er werd gekeken naar de veiligheid en hoe goed ze een kind ondersteunen. Ook werd er getest of ze genoeg lucht en vocht doorlaten en of je de matrashoes makkelijk kunt wassen. In de veilgheidstest controleerde de Consumentenbond of ze voldoen aan de Europese veiligheidsnorm voor babymatrassen.

"Lang niet alle ledikantmatrassen doorstaan de veiligheidstests. Sommige babymatrassen hebben zoveel problemen dat ze Afrader worden", aldus de consumentenvereniging. "We testten 2 verbeterde IKEA-matrassen die in 2022 niet zo goed uit onze test kwamen. En 4 peutermatrassen van 70 x 140 cm van AeroSleep, Prolana en Pretura." In totaal werd er 39 babymatrassen getest.Prolana Ronja Plus (wol) kwam als best uit de test (8,2). Het product slaagde voor alle veiligheidstests, hij geeft goede ondersteuning en gaat lang mee. Het enige nadeel is dat het weinig lucht doorlaat.

IKEA Krummeler (7,5) is bekroond tot beste koop. Ook deze ledikantmatras slaagt voor alle veiligheidstests en is zeer goed bestand tegen intensief gebruik. Net zoals de concurrent is het enige nadeel dat het weinig lucht doorlaat.Bron: Consumentenbond

Publicatiedatum: