Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vente-unique breidt uit naar Nederland

Vente-unique.com, een online meubelretailer uit Frankrijk, viert zijn 18e verjaardag met de bekendmaking van een recordomzet van meer dan €200 miljoen voor het jaar 2022-2023 en een geconsolideerde groepsomzet die met +13,1% is gestegen. Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft het bedrijf de titel "Klantenservice van het Jaar 2024" ontvangen in de categorie Meubels en Decoratie. Met bijna 400 werknemers verspreid over 11 landen heeft het bedrijf sinds de oprichting winstgevendheid laten zien. Deze prestaties, samen met de toegekende prijs, markeren een veelbelovende start van het nieuwe jaar.

Toen Sacha Vigna in 2006 Vente-unique.com oprichtte, had niemand geloof in het succes ervan. Met een eenvoudige aanpak (één bankmodel te koop elke week voor slechts 7 dagen) biedt het bedrijf nu duizenden artikelen en bedient het meer dan 2,5 miljoen klanten in 11 Europese landen. Met het hoofdkantoor in Île-de-France heeft het bedrijf bijna 400 werknemers uit 15 verschillende landen in dienst.

Ondanks een wereldwijde economische crisis steeg de omzet van Vente-unique.com in 2008 door de toenemende vraag naar koopjes van klanten. In 2011, tijdens de schuldencrisis in Europa, stond het bedrijf voor nieuwe uitdagingen. Om koers te houden, lag de focus op operationele uitmuntendheid en innovatie om het ultieme doel - klanttevredenheid - te versterken. In 2020 sloeg de pandemie toe, waardoor de e-commerce wereld radicaal veranderde. De meubelindustrie groeide aanzienlijk tijdens deze periode doordat mensen meer investeerden in hun eigen huizen. Deze crisis bracht een van de grootste sterke punten van Vente-unique.com naar voren: aanbiedingen, flexibiliteit en het vermogen om wereldwijd tegen de best mogelijke prijs in te kopen.

In 2023 behaalde het bedrijf een recordomzet van meer dan €200 miljoen en een geconsolideerde groepsomzet (inclusief logistiek) die met +13,1% toenam, in lijn met het gemiddelde jaarlijkse groeipercentage van de afgelopen 10 jaar.

Sinds de oprichting streeft Vente-unique.com ernaar zijn klanten onberispelijke service te bieden, van bestelling tot levering. In november werd het bedrijf verkozen tot Klantenservice van het Jaar in de categorie Meubels en Decoratie in de drie landen waar het deelnam: in Frankrijk voor het tweede opeenvolgende jaar, evenals in Duitsland en Spanje. Hiermee is Vente-unique.com het derde bedrijf dat drie prijzen ontvangt sinds de oprichting van deze prijs.

Om de klanttevredenheid te vergroten door het assortiment uit te breiden, opereert de Marketplace niet alleen in Frankrijk, maar ook in Spanje, Italië, Duitsland, België en Zwitserland (met in totaal 432 retailers die 742.000 actieve aanbiedingen hebben). In maart zullen de Marketplaces van Vente-unique.com ook gelanceerd worden in Nederland en Portugal.

Sacha Vigna zegt hierover: "Online verkopen is eenvoudig, maar klanten behouden is moeilijker. We hebben de gehele waardeketen geïnternaliseerd: van sourcing en inkoop tot marketing, IT en logistiek (waarbij leveringen centraal worden afgehandeld via een magazijn van 80.000 m2). Elk gebied is een echte expertise geworden. Dankzij nauwe relaties met partners die we in 18 jaar hebben opgebouwd, stelt deze strategie Vente-unique.com in staat om tussenpersonen te elimineren, betere onderhandelingen te voeren en uiterst concurrerende prijzen te bereiken, met name door het creëren van een selectie van artikelen die bestand zijn tegen inflatie."

Meer informatie:
Vente-unique
www.vente-unique.com

Publicatiedatum: