Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coolblue verbreekt recordomzet

Coolblue heeft zijn jaarcijfers voor 2023 bekend gemaakt. De online retailer sloot het jaar af met een recordomzet van 2,41 miljard euro in Nederland, België, Duitsland en met Coolblue Energie. De verdere automatisering van het magazijn en het nóg efficiënter en groener maken van de winkels, de bezorging en het magazijn, droegen bij tot een verdubbeling van het bedrijfsresultaat (EBITDA) tot 88,3 miljoen euro. Ook behaalde Coolblue vorig jaar zijn hoogste klanttevredenheidsscore ooit.

Pieter Zwart, 'Beginbaas' bij Coolblue: “Dit jaar gaan we verder groeien in Nederland, België en Duitsland. We openen maar liefst 8 nieuwe winkels, waarin we grote verbeteringen doorvoeren. In Duitsland gaan we ons bezorggebied verdubbelen en morgen al openen we een depot in Frankfurt. Daarnaast blijven we bouwen aan de beste klantreizen door grote verbeteringen door te voeren op onze websites en in onze app. En met Coolblue Energie blijven we onze klanten helpen nog meer energie te besparen. En introduceren we zeer binnenkort Slim Laden. Kortom: 2023 was beter en 2024 wordt het aller-aller-allermooiste Coolblue-jaar ooit. Daar wil ik onze klanten en alle 6.000 Coolblue'ers enorm voor bedanken."


Pieter Zwart en Daphne Smit.

8 nieuwe winkelopeningen
Dit jaar gaat Coolblue 8 nieuwe winkels openen in Nederland, België en Duitsland, waarin grote verbeteringen worden doorgevoerd. In Nederland komen er winkels in Breda, Hengelo, Leeuwarden en een tweede winkel in Amsterdam. In België wordt er een winkel geopend in de buurt van Luik.

Nieuw depot in Frankfurt
Ook in Duitsland zet de groei stevig door. Coolblue verdubbelt er zijn bezorggebied en morgen wordt er zelfs al een tweede depot geopend in Frankfurt. Hiermee kunnen 5 miljoen extra klanten blij gemaakt worden met Coolblue’s eigen witgoedbezorging en -installatieservice.

Resultaten 2023

  • Omzet: 2,41 miljard euro (+2,5%)
  • Bedrijfsresultaat (EBITDA): 88,3 miljoen euro
  • Klanttevredenheid (NPS): 71 (+5)

Meer informatie:
Coolblue
www.coolblue.nl

Publicatiedatum: