Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview met Meindert Bos en Floris Ensink van Nunspeets bedrijf

B&C Raamdecoratie zet vol in op slimme raamdecoratie

B&C Raamdecoratie heeft een boven verwachting goed jaar achter de rug. "We hebben in 2023 een mooie omzetplus gerealiseerd, doen het op het gebied van raamdecoratie bovengemiddeld goed. Gezien de marktomstandigheden zijn we daar heel content mee. Op basis van de cijfers die we kennen, pakken we nu een groter omzetdeel in de markt dan in 2022. We zien klanten terugkomen en ook meer bestellen", vertellen Meindert Bos (creative director) en Floris Ensink (manager sales).

"Onze collectie is dan ook up-to-date, waarbij we vooral een groei zien op het gebied van smart home-producten, terwijl ook het aantal shop-in-shops toeneemt. Er staat gewoon een goede basis. We gaan dan ook met een gezond vertrouwen 2024 tegemoet."

Meindert Bos (links) en Floris Ensink voor een paneel met daarop slimme raamdecoratie, waarbij deze productgroep het goed doet.

B&C Raamdecoratie heeft er in het afgelopen jaar alles aan gedaan om prijsaanpassingen zo acceptabel mogelijk te houden. Dat zal volgend jaar niet anders zijn. "Het is zaak dat onze dealers zo weinig mogelijk prijsverhogingen moeten doorberekenen aan de consument. Onze producten moeten betaalbaar blijven. Feit is: volumes staan onder druk, voor ons als productiebedrijf een extra uitdaging. De fabriek moet gevuld blijven wil je efficiënt kunnen blijven draaien."

Slimme raamdecoratie
Het Nunspeetse bedrijf zet vol in op slimme raamdecoratie. In Nederland is momenteel 9% van de verkochte raamdecoratie geautomatiseerd, en dit percentage blijft toenemen. B&C Raamdecoratie investeert aanzienlijk in smart home raamdecoratie en ondersteunt haar dealers volop om de verkoop van slimme raamdecoratie aan consumenten te bevorderen.
Onlangs heeft het bedrijf de innovatie MotionBlinds toegevoegd aan haar assortiment. Die biedt een eenvoudige, snelle en slimme oplossing voor raamdecoratie. Met MotionBlinds kan raamdecoratie namelijk in slechts één minuut slim worden gemaakt. Het systeem is volledig draadloos, eenvoudig te installeren en kan worden aangesloten op een slim huis. De geïntegreerde batterijmotoren zijn gemakkelijk oplaadbaar via USB-C. MotionBlinds is geschikt voor verschillende soorten raamdecoratie, waaronder rolgordijnen, dupligordijnen, aluminium en houten jaloezieën. Het is beschikbaar voor het eigen merk bece en diverse private labels.

Veelzijdige bedieningsmogelijkheid
De unieke eigenschap van deze gemotoriseerde raamdecoratie is de veelzijdige bedieningsmogelijkheid: via de app, afstandsbediening en ook handmatig. Met toevoeging van de MotionBlinds Wi-Fi Bridge is spraakbesturing mogelijk met Google, Alexa of SmartThings. Dankzij de verschillende bedieningsmogelijkheden en de snelle installatie is MotionBlinds aantrekkelijk voor zowel beginnende als gevorderde smart home gebruikers. Hierdoor wordt MotionBlinds een essentieel onderdeel van elke (slimme) woning.

B&C Raamdecoratie is overtuigd dat de combinatie van het gemak van MotionBlinds en de juiste prijsstelling zowel bij de dealers als bij de eindconsument goed zal aanslaan. De presentatie van MotionBlinds op InCoDa ontving lovende reacties, vooral ook de nieuw ontwikkelde MotionBlinds shop-in-shop module werd goed ontvangen. Deze module stelt dealers in staat om MotionBlinds optimaal te presenteren aan consumenten door verschillende producten te tonen.

Tien lanceerevents
Om deze innovatie te vieren, organiseerde B&C tien speciale lanceerevents op vijf verschillende locaties in Nederland, waar dealers werden meegenomen in de wereld van MotionBlinds. "Alle bijeenkomsten zaten nagenoeg vol. Dat geeft wel aan hoe zeer het onderwerp leeft, niemand wil de boot missen. Je moet als verkoper bijblijven. Voor dealers is het goed dat ze tegen een klant eerst over de elektrische bediening beginnen en pas later - indien nodig - het manuele verhaal vertellen. Het is gewoon een mooie extra omzettool", leggen de mannen uit. Naast dit 'eenvoudige' concept heeft B&C in combinatie met Somfy ook volledig geautomatiseerde Domotica-oplossingen.

Partnerschap
Bij B&C Raamdecoratie draait het sinds de oprichting in 1971 om partnerschap, service en trends. Dat zit diep in het DNA van de organisatie achter het merk bece, dat in de afgelopen 52 jaar duizenden op maat gemaakte raamdecoratie-artikelen heeft geproduceerd. Op het gebied van service doet B&C er alles aan om haar klanten te ontzorgen. "We werken samen met WoonTotaal, om het bordje van ondernemers zo leeg mogelijk te houden. We zijn onlangs met een pilotgroep gestart, maar vanaf 1 februari moet deze nieuwe servicemodule op het gebied van o.a. klachten en reparaties voor alle klanten toegankelijk zijn. Dealers ontzorgen, dat is onze hoofdtaak!"

Shop-in-shop
In mei 2020 werd de eerste shop-in-shop module geplaatst. Inmiddels staan er shops bij dealers in heel Nederland en België. Er zijn her en der nog wat witte vlekken, maar die lijken gezien de geboekte successen een kwestie van tijd voordat ook deze zijn ingevuld. "Het is een echte verkooptool voor dealers; de omzet neemt er significant door toe. Volgend jaar zullen we nog veel meer shops in de markt wegzetten."

Voor B&C Raamdecoratie wordt 2024 ook een jaar van oogsten, nadat er in de afgelopen jaren heel wat is gezaaid. Op de achtergrond is men met tal van nieuwe ontwikkelingen bezig die voorlopig achter de raamdecoratie verborgen blijft. In 2024 zullen we daar vast meer over horen.

Meer informatie:
B&C Raamdecoratie
Ampèrestraat 11
8071 PH Nunspeet
Tel: 0341 277 777
info@bece.nl
www.bece.com