Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van de januari 2024 editie

Maison&Objet onthult Rising Talents & Future On Stage winnaars

In 2024 viert Maison&Objet haar dertigste verjaardag. Voor deze speciale editie krijgen de Rising Talent Awards een nieuw format. In plaats van het in de schijnwerpers zetten van opkomend talent uit één land, kijkt de selectie naar de toekomst door jonge ontwerper-onderzoekers te eren die relevant reageren op de "nieuwe grens" van digitale technologie die onze manier van leven opschudt.

Maison&Objet kondigt ook de drie winnaars aan van Future On Stage, een lanceerplatform dat jonge bedrijven beloont, Franse en internationale talenten onthult. Deze erkende bedrijven, die in de afgelopen drie jaar zijn opgericht en actief zijn in de design-, decoratie- en lifestyle-sectoren, zetten de toon op het gebied van innovatie, business en creativiteit.

Foto: Wild Fibers Tapijt - Aurélie Hoegy

Rising Talent Awards januari 2024
'Twee woorden sprongen er voor ons uit: High Tech en Savoir-faire', zegt Dereen O'Sullivan, hoofd van de Rising Talent Awards bij Maison&Objet. 'De recente opkomst van nieuwe processen, zoals kunstmatige intelligentie en 3-D printen, heeft een hele nieuwe wereld van avontuur geopend voor ontwerpers. Deze revolutie roept een aantal vragen op: wordt de excellentie van de kunst van het handwerk niet in twijfel getrokken? Zal de machine uiteindelijk de mens vervangen.'

Ver van deze zorgen zien opkomende talenten in de dialoog tussen traditioneel vakmanschap en digitale prestaties een oneindig actieterrein dat hun creativiteit vertienvoudigt. Deze vruchtbare en veelbelovende fusie van vakmanschap en digitale innovatie staat centraal in het algemene thema van Maison&Objet 2024: Tech Eden.

Tech talenten:

  • Audrey Large, gekozen door Joseph Grima, Creatief Directeur van de Design Academy Eidhoven
  • WINT Design Lab, gekozen door Athime de Crécy, Designer & Rising Talent France september 2023
  • Index Office, gekozen door Ramy Fischler, Interieur Architect & Designer, Oprichter van RF Studio

Savoir-faire talenten:

  • Aurélie Hoegy, gekozen door Li Edelkoort, Trendsetter
  • Jenna Kaës, gekozen door Jean de Loisy, Kunstcriticus & Curator
  • Emma Cogné, gekozen door Lionel Jadot, Oprichter van Zaventem Ateliers

Rising talent Craft:

  • Line & Raphaël, Rising Talent Craft winnaar gekozen door Stéphane Galerneau, Voorzitter van Ateliers d'Art de France

Future On Stage januari 2024
Voor elke editie van de beurs krijgen drie jonge bedrijven een tentoonstellingsruimte op de beurs, met verhoogde zichtbaarheid en ondersteuning van marktexperts.

'Om jonge bedrijven te ondersteunen die vastbesloten zijn om vandaag en morgen impact te maken, neemt het Future On Stage programma onze toekomstgerichte missie een stap verder in een evoluerende markt. Als een incubator versnelt Maison&Objet de ontwikkeling van deze opmerkelijke jonge bedrijven, deze Digital Native Vertical Brands die zoveel te bieden hebben, en voegt echte waarde toe voor retail kopers en architecten die hun uniciteit willen benadrukken met merken die hen helpen opvallen', zegt Mélanie Leroy, Algemeen Directeur van SAFI.

Voor de vierde keer sinds de lancering zal het Future On Stage paviljoen (van 18 tot 22 januari 2024) een podium van inspiratie, dynamiek en een booster voor ontwikkelende bedrijven bieden.

'Voor deze vierde editie is het aantal aanmeldingen verdrievoudigd, en twee van de drie winnaars zijn internationaal. De respons was echt uitzonderlijk. Aan onze kant heeft de ontwikkeling plaatsgevonden aan de zakelijke kant van de dingen. Om ervoor te zorgen dat het merk zijn potentieel kan vervullen en aan de vraag kan voldoen die zijn aanwezigheid op de beurs zal genereren, bieden we een echte consultancy en ondersteuningsbenadering via onze gemeenschap van partners, ontwerpers, trendbureaus en architecten', zegt Leroy

Foto: Flower Power koffietafel - Tosco Studio

De jury onderscheidt Anga (Frankrijk), Bluecycle (Griekenland) en Tosco studio (Portugal), drie jonge bedrijven met vooruitstrevende benaderingen. Drie projecten die wijzen op een optimistische toekomst, die esthetiek en technologie verzoenen.

'De jury was unaniem in het kiezen van deze ontwrichtende en innovatieve projecten. Elk project biedt toekomstgerichte oplossingen die technologie, techniek, vakmanschap en eco-design combineren', zegt Leroy.

Meer informatie:
Maison&Objet
www.maison-objet.com

Publicatiedatum: