Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deze tegeltrends worden heroverwogen in 2024

Trends in keukens en badkamers zijn constant in beweging, en de keuze voor tegelontwerpen speelt hierin een belangrijke rol. Sommige stijlen kunnen echter hun relevantie in de loop der tijd hebben verloren.

Foto © Sylvain Robin | Dreamstime.com

Homes & Gardens vroeg ontwerpexperts welke vijf tegeltrends in het nieuwe jaar heroverwogen zouden moeten worden:

1. Hoogglans tegels: De superglanzende look is uit; kies voor rustgevende matte tegels voor tijdloze chic, suggereert Ginger Curtis van Urbanology Designs.

2. De 12x24 metro tegel: Hoewel niet helemaal verouderd, maakt de ooit frisse metro tegel niet langer een statement, volgens Joey Conicella van SOCO Interiors.

3. Mozaïektegels: Glazen mozaïeken of accentbanden in douches hebben mogelijk een update nodig. Bianca Ecklund adviseert te kiezen voor grotere, opvallendere tegels met unieke texturen of vormen.

4. Overdreven en gedempte kleuren: Gedurfde, levendige kleuren winnen het kleurenspel. Vermijd het overmatig gebruik van witte en grijze hexagon tegels, waarschuwt Joey Conicella. Gedempte kleuren zijn niet langer trendy.

5. De Versailles-indeling: hoewel marmer er prachtig uit kan zien, suggereert Conicella om het getrommelde marmer of travertijn op een diagonaal te vervangen en een modern alternatief te overwegen.

Wat betreft de trends voor 2024, verwacht grote tegels met verfijnde details, sterk geaderd marmer, warme tinten, bedrukte keramische tegels en het voortgezette gebruik van Zellige-stijl tegels in diverse patronen. Let op matte afwerkingen en natuurlijke tinten met opvallende adering voor een unieke afwerking in woningen. Textuur zal een sleutelrol spelen, met een focus op natuursteen. Unieke vormen en gedurfde, metallic kleuren zullen ook prominent aanwezig zijn in tegelontwerpen.

Bron: www.homesandgardens.com

Publicatiedatum: