Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzetprijzen industrie ruim 5% lager in oktober

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in oktober gemiddeld 5,3 procent lager dan in oktober 2022, meldt het CBS. Een maand eerder was de prijsdaling 3,1 procent.Daling olieprijzen jaar op jaar groter
De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. In oktober 2023 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie bijna 84 euro, circa 12 procent minder dan een jaar eerder. In september kostte een vat ruwe North Sea Brent 86,5 euro. Dat was bijna 5 procent minder dan een jaar eerder.

Producten van de aardolie-industrie waren in oktober 18,1 procent goedkoper dan in oktober 2022. In september lagen de prijzen 3,5 procent lager dan een jaar eerder. Ook in de chemische industrie hangt de afzetprijs over het algemeen samen met de olieprijs. De afzetprijzen van de chemische industrie waren in oktober 16,0 procent lager dan een jaar eerder. In september lagen de prijzen 17,5 procent lager dan in september 2022.Afzetprijzen industrie dalen in oktober
De afzetprijzen van de industrie zijn in oktober ten opzichte van september met 1,1 procent gedaald. De prijzen op de buitenlandse markt namen met 1,6 procent af, de prijzen op de binnenlandse markt met 0,6 procent.

Publicatiedatum: