Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blog van Luxaflex:

'Duurzamere keuzes maken op het gebied van raamdecoratie kan op twee manieren'

Wil je meer stappen zetten op het gebied van duurzaamheid? Kijk dan eens naar je raambekleding. Duurzamere keuzes maken op het gebied van raamdecoratie kan op twee manieren: gebruikmaken van raambekleding die onder andere bijdraagt aan de isolatie van je huis, maar ook het kiezen voor producten die zijn gemaakt van duurzame materialen. Bij Luxaflex, producent van raambekleding, is het allebei mogelijk zonder in te leveren op stijl. In een blog leggen ze dit verder uit.Uit de zee
"Natuurlijk wil je dat de raambekleding goed matcht met de styling van je huis, maar net zo belangrijk voor veel interieurliefhebbers is dat de items in hun woning duurzaam zijn. In de nieuwste collectie plissé shades is 40% van de stoffen gemaakt van gerecycled materiaal. Deze stoffen zijn onder andere afkomstig van het GreenScreen Sea-Tex® productprogramma. Greenscreen Sea-Tex® is ’s werelds eerste zonweringsstof gemaakt van 50% gerecycled plastic afval van oceaan kustgebieden, ook wel ocean bound plastic genoemd.

Met dit programma wordt niet alleen afval wat uit de oceaan aanspoelt opgeruimd, ook worden er systemen opgezet om te voorkomen dat plastic in onze wateren belandt. Met het gewonnen plastic wordt een zonwerende stof gemaakt in diverse kleuren, dessins en transparanties. Hiermee kies je dus bewust én voor stijl."

Voor het hele huis
"Voor elke ruimte in huis is er raambekleding te vinden die duurzamer gemaakt is. Wil jij graag een natuurlijke look in je badkamer creëren? Denk dan eens aan houten jaloezieën van imitatiehout. Deze bestaan tegenwoordig niet meer uit pvc, maar worden gemaakt van ABS-kunststof. Dit is een duurzaam, vormvast materiaal wat langer meegaat en minder schadelijk is voor het milieu omdat het geen chloriden bevat. De perfecte optie voor in de badkamer, omdat imitatiehout niet kromtrekt door vocht. Als optie voor een duurzame, stijlvolle toevoeging in de keuken adviseert Luxaflex plissé shades met StainStop: een vocht- en vuilafstotende coating."Tips van Luxaflex
“Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste warmte het huis verlaat via de ramen en ook deze winter hebben we mogelijk weer met hoge energieprijzen te maken. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om klimaatbewust te leven”, aldus Silvia Jagtenberg, binnen Luxaflex Nederland onder meer verantwoordelijk voor MVO-coördinatie. Daarom deelt Jagtenberg drie belangrijke tips die je zelf kunt toepassen in je eigen woning:

1. "Nu het weer een stuk kouder is buiten, is het extra belangrijk dat je overdag natuurlijk (zon)licht in je huis laat. Zo verwarm en verlicht je je huis op een natuurlijke manier én help je jezelf een handje om beter te kunnen functioneren. Wist je namelijk dat voldoende daglicht je stemming verbetert en ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren?

2. Houd je raamdecoratie in de avonden en nachten juist dicht: zo blijft de warmte goed binnen. En wanneer je kiest voor stijlvolle raambekleding, geeft het ook nog eens een knusse touch aan de ruimtes.

3. Zet je de verwarming aan? Zorg ervoor dat je raambekleding op de juiste plek hangt zodat de warmte van de radiatoren niet tussen je raam en het gordijn blijft hangen, maar juist in je woning.

4. Een heel mooi voorbeeld van een energiebesparingstrend die we momenteel spotten is layering. Dit zijn meerdere lagen voor het raam, zoals een combinatie van Duette shades of jaloezieën met gordijnen. Dit versterkt niet alleen de huiselijke sfeer, maar zorgt er ook voor dat de warmte binnen beter vastgehouden wordt, en de kou lekker buiten blijft. En daarbij creëer je met gordijnen een gevoel van intimiteit. Het voelt als een warme deken over je heen."

Meer informatie:
Luxaflex
www.luxaflex.nl

Publicatiedatum: