Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het kleurenplan: Hoe kies ik mijn perfecte duurzame designbank?

Als je een bank koopt, moet je op een aantal dingen letten. Designmerk Nel legt dit in ‘hoe kies ik mijn perfecte duurzame designbank’ stap voor stap uit. "Eerder las je over koudschuim en over kleurentheorie. Vandaag deel 3: het kleurenplan! Hieronder lees je hoe je kiest voor balans in je kleuren, hoe interieuradvies jou kan helpen en vind je mijn tips voor leuke ontwerpers."


Een blauwe Maverick-bank in een interieur met rood, blauw en geel geeft een mooi contrast.

Kleur in balans
Nu je je kleuren hebt gekozen, kun je zoeken naar de juiste balans. Welke kleur of kleuren gebruik je als hoofdkleur, voor de bank en muren? En welke als accentkleur, bijvoorbeeld voor je kussens en accessoires? Bedenk waar je je prettig bij voelt. Wil je juíst dat er veel gebeurt, pas dan contrasterende kleuren op grotere vlakken toe. Bijvoorbeeld in je bank of op een muur. Of wil je een rustig ingetogen interieur? Voeg dan een naturele tint toe en gebruik de kleuren van het kleurenplan alleen als accentkleur.

Beige is in de woonindustrie de meest verkochte kleur. Niet bij Nel. Mooie mintgroene, lila, koraal of zelfs dieppaarse kleuren zijn het meest gekozen. Maar geen zorgen, we hebben ook prachtige natuurlijke kleuren in de collectie. Benieuwd? Bestel hier gratis kleurstalen.

Wat meer diepte geeft, is verschillende kleuren naar voren laten komen in verschillende materialen. Bijvoorbeeld in keramiek (vazen, tafel, tegels), glas of hout. Zorg er dan wel voor dat de materialen passen in je kleurenplan.


A Dictionary of Color Combinations van Sanzo Wada.

Lees hier het drie stappenplan van Nel.

Publicatiedatum: