Kunstexpert Bill Pallot voor rechter om namaken van antiek meubilair

De Franse kunstexpert, Bill Pallot, staat momenteel terecht wegens het produceren van imitaties van achttiende-eeuwse antieke meubels, waaronder stoelen die hij verkocht aan prestigieuze locaties zoals het Paleis van Versailles. Samen met vijf medeverdachten wordt Pallot beschuldigd van het vervalsen van Frans antiek meubilair gedurende de periode 2008-2015, waardoor dit schandaal wordt beschouwd als een van de grootste in de recente kunstgeschiedenis.


De Franse kunstexpert Bill Pallot en het Paleis van Versailles.

In samenwerking met een vooraanstaande houtbewerker zou Pallot deze nagemaakte stoelen hebben vervaardigd en vervolgens tegen aanzienlijke bedragen hebben verkocht, onder valse voorwendselen dat ze oorspronkelijk toebehoorden aan historische figuren zoals Madame du Barry, de maîtresse van Lodewijk XV. Het bedrog kwam aan het licht in 2016, wat leidde tot een onderzoek naar het inkoopbeleid van het Paleis van Versailles, dat ook betrokken was bij de aanschaf van deze vervalste meubelstukken.

Bron: RTL Nieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.