Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
19e-eeuwse allure en vers Nederlands ontwerp

House of Thol te vinden in Den Haag tijdens de eerste Design Passage

De Passage in Den Haag is één van de meest iconische gebouwen van Nederland. In gebruik sinds 1885, is de begane grond nog steeds van 19e-eeuwse allure, en doet denken aan Parijs of Milaan. Maar de bovenste twee verdiepingen zijn al jaren voor het publiek verborgen. In dit vergeten stukje nationaal erfgoed, waar onafgewerkte baksteen muren en neorenaissance samen komen, vindt dit weekend voor het eerst Design Passage plaats.

Het initiatief voor deze nieuwe designexpositie komt van stichting Embassies of Design en Mary Hessing & Toon Lauwen (WOTH), waarbij de laatsten ook verantwoordelijk zijn voor de curatie. Onder de 50 deelnemers bevinden zich, naast House of Thol, namen als Studio Kars&Boom, Ikonic, Tweek-Eek, Vij5, Iris Nijenhuis, Jeroen van Veluw, Marieke van Heck, Bas Vellekoop, Isabel Quiroga, Atelier van Asseldonk, Bas Kosters, Inge Simonis en Aptum. Daarnaast introduceren de ambassades van Griekenland, Brazilië, Bangladesh, Malta en Kosovo ontwerpers.

Tijdens Design Passage laat House of Thol zien hoe producten kunnen bijdragen aan een groen dagelijks leven. Daarbij is er ook ruimte om in te gaan op het uitgebreide onderzoek dat aan de ontwikkeling van nieuwe producten voorafgaat. De ontwerpers leggen met een winkelopstelling de nadruk op het belang van het ontwikkelen van daadwerkelijk verkoopbare producten, omdat, zoals ze zeggen, 'echte verandering plaatsvindt in de routine van het dagelijks leven'. De House of Thol Easy Green Living-collectie, bestaande uit het watergeefsysteem Waterworks, de bloemschikschijven Flower Constellations, de groeischijf Helios en de microgroente kweekset Patella Crescenda, is in de Passage direct te koop.

Ontwerper Jana Flohr zal er de hele expo zijn om de House of Thol collectie en het onderzoek toe te lichten. House of Thol, design merk en future proof onderzoeksstudio, richt zich op het ontwerpen en uitbrengen van duurzame, probleemoplossende producten die het leven groener en gemakkelijker maken.

Meer informatie:
House of Thol
www.houseofthol.nl

Publicatiedatum: