Luxaflex: dit zijn de 4 belangrijkste trends

De vereniging INretail heeft haar visie op dé woontrends voor 2024 uitgebracht. Omdat ze bij Luxaflex weten dat raamdecoratie een grote rol speelt in een interieur, hebben ze zich hier goed in verdiept. De specialist in raambekleding geeft een overzicht van de vier belangrijkste trends, en tips om ze in huis te verwerken.


Moodboard van INretail en houten jaloezieën van Luxaflex.

Terug naar de natuur
De eerste trend is Meaningful earth. Deze trend draait om de verbondenheid met de natuur. We zien een toenemende aandacht voor natuurlijke materialen, zoals hout, steen en wol. Ook kleuren die doen denken aan de natuur, zoals groen, bruin en beige, zijn populair. Deze kleuren zie je bijvoorbeeld terug in onze collectie houten jaloezieën.

In de praktijk betekent dit dat je kiest voor natuurlijke materialen voor je meubels, vloeren en raambekleding. Werk met rustgevende kleuren die je het 'buitengevoel' geven en natuurlijk… voeg planten en bloemen toe aan je interieur.

Gezelligheid en comfort
De tweede trend is New cocooning. Deze trend draait om gezelligheid en comfort. We zien een toenemende vraag naar zachte, warme materialen en kleuren. Ook vormen die doen denken aan de jaren 70 zijn populair.

De woontrend New Cocooning gaat over een warme comfortabele binnenruimte waarin kleur een belangrijke rol speelt. Deze trend valt op door het gebruik van zachte materialen, zoals wol, fluweel en velours en kleuren die in de seventies populair waren, zoals okergeel, terracotta en bruin. Maak je interieur af met accessoires: voeg veel kussens, plaids en andere accessoires toe voor een knusse sfeer.


Gordijnen en Twist rolgordijnen van Luxaflex en moodboard van INretail.

Dromerig en zacht
De derde INretail trend is Gentle paradox. Deze trend draait om contrasten. We zien een combinatie van zachte, dromerige vormen met harde, industriële materialen. Ook kleuren die contrasteren met elkaar, zoals roze en blauw, zijn populair. Voeg accessoires toe met een speelse of verrassende vormgeving.

Met deze trend komt het helemaal goed, wanneer jij en je partner nogal verschillen op het gebied van voorkeuren in het interieur. Geen discussie, maar een compromis: de boel kan gewoon gecombineerd worden!

Vrolijk en speels
De vierde en laatste trend is Playful construction. Deze trend draait om speelsheid en creativiteit. We zien opvallende vormen en kleuren die een verrassend effect hebben. Ook materialen die op een originele manier worden toegepast, zijn populair. De accessoires hebben een speelse of humoristische touch.

Met deze interieurtrend stap je echt wel af van de wat veiligere woonstijlen, dus denk daar goed over na. Gaat dit je iets te snel? Door accessoires zoals vazen, lampen en kandelaren in felle kleuren en speelse vormen toe te voegen aan je huidige interieur, dat misschien iets meer basic is, haal je de trend Playful construction op een subtielere manier in huis.

Meer informatie:
Luxaflex
www.luxaflex.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.