Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30e Deense designwinkel voor keukenfabrikant in Nederland

De Deense keukenfabrikant Kvik heeft de deuren geopend van haar nieuwe Deense designwinkel in Hoorn. De winkel wordt geleid door broers Lex (41) en Thijs (44) Kaptein en beschikt over het volledige assortiment keukens, badkamermeubels en garderobekasten. Kvik staat bekend om duurzaam, tijdloos design voor een betaalbare prijs in combinatie met persoonlijke service. De nieuwe winkel in Hoorn is de dertigste vestiging in Nederland en biedt afspraken op locatie, bij de klant thuis en online videomeetings aan.


Franchisenemers Kvik Hoorn: Lex en Thijs Kaptein.

Een tweede winkel in Hoorn
Franchisenemer Thijs Kaptein kwam zes jaar geleden voor het eerst in aanraking met Kvik tijdens zijn eigen zoektocht naar een nieuwe keuken. “Het design sprak me meteen aan. Met name de eenvoud en de kleurstelling, maar ook het duurzame en tijdloze karakter van de keukens. Wat er ook uitsprong was de service en persoonlijke aandacht tijdens het aankoopproces. De menselijke maar vooral ook down-to-earth uitleg en toon maakte dat ik dacht: ‘hé fijn, zo kan het ook’. Kortom, ik was meteen verliefd op het merk. Toen ik vijf jaar terug de oproep voorbij zag komen om als franchisenemer een eigen Kvik-winkel te openen in Heerhugowaard greep ik die, samen met mijn broer Lex, meteen aan. Nu, vijf jaar later, zijn we nog steeds zo enthousiast over Kvik dat we een tweede winkel openen in Hoorn.”

Het idee om een tweede locatie te beginnen ontstond bij de broers niet zomaar. “We ontvangen nu al kopers uit Hoorn en omstreken, dus we weten dat Kvik goed aansluit bij de mensen uit de regio,” vertelt Thijs. “Onze nuchtere en transparante aanpak spreekt aan. Zo hanteren we vaste prijzen voor elke klant.” De nieuwe winkel in Hoorn, gebouwd volgens het nieuwe en meer huiselijke winkelconcept van Kvik, bevindt zich op een locatie waar meerdere keukenzaken gevestigd zijn. “Daarmee zijn we goed zichtbaar voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken.”

'IJzersterk duo'
Het ondernemerskarakter van Thijs gecombineerd met de jarenlange ervaring van Lex op het gebied van inmeten en montage maakt de ondernemende broers een sterk team. “Lex is de handige versie van ons die bij de klanten thuiskomt en de moeilijke serviceklussen in goede banen weet te leiden. Ik ben de algemeen directeur op locatie en houd me meer bezig met het financiële stuk, de planning en verkoop. We vullen elkaar goed aan, en worden daarnaast bijgestaan door een fantastisch team dat zich steeds verder uitbreidt. Onze Kvik-winkel in Heerhugowaard zijn we destijds gestart met twee werknemers die nog steeds een belangrijk onderdeel vormen van ons team. Eén van hen werkt al 16 jaar bij Kvik en wordt nu zelfs storemanager van Hoorn. Inmiddels is ons team uitgebreid naar 13 werknemers, en zijn we voor Kvik Hoorn nog op zoek naar twee extra verkoopadviseurs.”

Nieuwe winkel, zelfde teamspirit
Voor Thijs en Lex staat goede service voorop, en dat begint volgen hen bij een goede sfeer. “Als ondernemers geloven wij dat een goedlopend bedrijf afhangt van de sfeer binnen het team. Ondanks dat Lex en ik de eigenaren zijn, werken we hard mee met onze medewerkers. Hen geven we veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar er is ook ruimte voor een lolletje. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer, en dat straalt af op de klanten.” In 2021 werd Kvik Heerhugowaard uitgeroepen tot Global Franchise of the year van Kvik. “Voor onze winkel in Hoorn hebben we natuurlijk dezelfde ambitie. We zijn trots op onze klanttevredenheidscores en we gaan hier voor hetzelfde resultaat.”

Sinds 10 november is Kvik Hoorn geopend voor afspraken op locatie, bij de klant thuis en online videomeetings.

Meer informatie:
Kvik Hoorn
De Factorij 57A
1689 AK Zwaag
www.kvik.nl

Publicatiedatum: